AcasăNewsSefa CNA, trimisa in judecata de DNA

Sefa CNA, trimisa in judecata de DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a Laurei Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului.

Laura Georgescu este acuzata de abuz in serviciu si de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Viorel Hrebenciuc, fost deputat, Gheorghe Stefan, fost primar al municipiului Piatra Neamt, si Narcisa Iorga, membru al Consiliului National al Audiovizualului.

Cei patru au fost trimisi in judecata in dosarul privind GIGA TV, fostul post de televiziune detinut de Gheorghe Stefan.

In septembrie 2013, la propunerea sefei CNA, institutia respectiva a retras licenta postului de televiziune GIGA TV.

Ulterior, Narcisa Iorga, membru al CNA, i-a recomandat primarului de la Piatra Neamt sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic pentru a obtine din nou licenta.

Gheorghe Stefan a apelat la bunul sau prieten Viorel Hrebenciuc, iar acesta a intervenit, conform procurorilor DNA, pe langa Laura Georgescu, nimeni alta decat sefa CNA. Aceasta a pus umarul la relansarea postului GIGA TV in dauna altor posturi de televiziune.

De altfel, posturile de televiziune afectate de demersurile intreprinse de Laura Georgescu s-au constituit parte civila in cauza si reclama un prejudiciu total de aproape 2,3 milioane de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, iar procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile detinute de Laura Georgescu.

author avatar
Cristi Ionita
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger