„Complicitatea și lașitatea, indiferența și nepăsarea, ignoranța și lipsa de profesionalism, fuga de răspundere și implicit de asumare sunt atribute excluse de autoritatea și demnitatea profesiei de procuror, autoritate care nu este provenită din resorturi interioare la nivel personal și din însăși LEGEA, care o conferă condiționat tuturor celor care au ales să slujească onest interesul general, drepturile și libertățile individuale, care sunt sacre”, a transmis Elena Iordache, legat de scandalul procurorilor crimei din Caracal.
Iordache este președintele Asociației Procurorilor din România, susține că a fi procuror nu înseamnă privilegii și recunoaștere publică, nici clamarea agresivă a lipsei de reglementare juridică și nici îndemnul constant la nerespectarea Constituției. Profesia de procuror înseamnă onoare și respect, susține aceasta.
Ea dă asigurări că Asociația va apăra întotdeauna pe aceia care slujesc profesia de procuror cu deferență față de om și cărora interesul general al societății nu le este indiferent. La momentul transmiterii acestei știri, procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat de cazul Caracal, este la sediul Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), unde Secția pentru procurori în materie disciplinară ia în discuție suspendarea sa din funcție.
„Complicitatea și lașitatea, indiferența și nepăsarea, ignoranța și lipsa de profesionalism, fuga de răspundere și implicit de asumare sunt atribute excluse de autoritatea și demnitatea profesiei de procuror, autoritate care nu este provenită din resorturi interioare la nivel personal și din însăși LEGEA, care o conferă condiționat tuturor celor care au ales să slujească onest interesul general, drepturile și libertățile individuale, care sunt sacre. A fi procuror nu înseamnă privilegii și recunoaștere publică, nici clamarea agresivă a lipsei de reglementare juridică și nici îndemnul constant la nerespectarea Constituției.
Astfel de atitudini fac dovada necunoașterii datoriei derivată din îndatoririle ce trebuie îndeplinite. Astfel de atitudini pun în pericol demnitatea statutului de procuror, reducându-l pe acela care alege să se comporte astfel la stadiul primar. Este de datoria profesiei să izoleze asemenea cazuri și comportamente, astfel încât oprobiul societății să nu planeze asupra tuturor.
Profesia de procuror înseamnă onoare și respect, iar Asociația Procurorilor din România va apăra întotdeauna pe aceia care slujesc profesia de procuror cu deferență față de om și cărora interesul general al societății nu le este indiferent”, a afirmat Elena Iordache printr-un comunicat de presă.
Sursa foto: Facebook