AcasăNewsSef din Primaria Sector 2, trimis in judecata in stare de arest

Sef din Primaria Sector 2, trimis in judecata in stare de arest

sursa foto: rfi.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a Danielei Nastase, sef Serviciu resurse umane la Primaria Sectorului 2 Bucuresti.

sursa foto: rfi.ro

Daniela Nastase, care se afla in arest preventiv, este acuzata de trafic de influenta.

Conform procurorilor, in cursul lunii noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denuntator in cauza, inculpata Nastase Daniela, care ocupa postul de sef al Serviciului resurse umane la Primaria Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat ca, in schimbul sumei de 11.000 euro, sa intervina pe langa un alt functionar din aceeasi institutie, angajat la Serviciul spatiu locativ, pentru ca acesta sa inregistreze cinci dosare pentru solicitarea de apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denuntator, fara ca solicitantii sa fie prezenti personal, asa cum impun dispozitiile legale.

Pentru acest serviciu, Daniela Nastase intentiona sa ofere celuilalt functionar 1.000 din cei 11.000 euro. De asemenea, in schimbul sumei amintite, inculpata si-a luat angajamentul fata de denuntator sa faca demersuri pe langa persoane cu putere de decizie din institutia in care isi desfasura activitatea pentru ca cererile depuse sa fie aprobate, garantand in acest sens.

La data de 14 ianuarie 2015, Daniela Nastase a primit de la denuntator suma de 11.000 euro, potrivit celor convenite anterior, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

In cauza, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce apartine inculpatei.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
465 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger