AcasăNewsSef din Politia Cernavoda, condamnat la patru luni de inchisoare

Sef din Politia Cernavoda, condamnat la patru luni de inchisoare

sursa foto: ziuaconstanta.ro

Magistratii de la Curtea de Apel Constanta l-au condamnat, miercuri, la patru luni de inchisoare, cu suspendare, pe Costel Baciu, comisar-sef si adjunct al sefului Politiei Orasului Cernavoda.

sursa foto: ziuaconstanta.ro

Decizia este definitiva, Baciu urmand a fi supravegheat pe o perioada de doi ani si patru luni. Costel Baciu a fost gasit vinovat de abuz in serviciu, in timp ce in cazul infractiunii de fals intelectual a intervenit prescriptia.

Conform procurorilor DNA, care au dispus trimiterea in judecata a lui Costel Baciu, acesta si-a incalcat atributiile de serviciu in februarie 2008. Rechizitoriul intocmit de oamenii legii, citat de ziuaconstanta.ro, arata ca, „cu ocazia cercetarii la fata locului efectuate cu privire la decesul, in conditii suspecte, al unei persoane, comisarul de politie Baciu Costel si-a incalcat atributiile de serviciu ce-i reveneau in calitate de ofiter de politie judiciara, prin aceea ca a ridicat din locuinta persoanei decedate o arma cu aer comprimat, precum si patru cutii continand cantitatea totala de 328 de alice din plumb, inculpatul, cu stiinta, nu a mentionat bunurile respective in cuprinsul procesului-verbal de cercetare la fata locului intocmit cu acel prilej, ci si le-a insusit si le-a detinut neintrerupt pana la data de 11 septembrie 2013, cand au fost identificate de catre reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta in sediul Politiei Orasului Cernavoda”.

De asemenea, oamenii legii l-au acuzat pe Costel Baciu si de faptul ca „a detinut arma cu aer comprimat, ridicata din locuinta persoanei decedate si insusita in mod fraudulos, fara a fi autorizat in acest sens de catre reprezentantii Serviciului Arme, Munitii si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta si fara a fi titular al unui permis de arma eliberat potrivit prevederilor legale”.

author avatar
Cristi Ionita
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger