AcasăNewsSef de la CFR Calatori, arestat preventiv

Sef de la CFR Calatori, arestat preventiv

sursa foto: romaniatv.net

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis arestarea, pentru 30 de zile, a Estrellei Stefanescu, sef serviciu Urmarire Transporturi in cadrul CFR Calatori.

sursa foto: romaniatv.net

Estrella Stefanescu este acuzata de acordarea de subventii cu incalcarea legii sau neurmarirea conform legii a respectarii destinatiei subventiilor, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase pentru altul (doua acte elemente materiale) si luare de mita in forma continuata (noua acte materiale).

In acelasi dosar a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, si afaceristul Iorgu Ganea, reprezentant al SC REGIOTRANS. Acesta este acuzat de doua infractiuni de dare de mita, dintre care una in forma continuata (noua acte materiale), folosirea in mod direct si indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase pentru sine sau pentru altul si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate.

Conform procurorilor, Estrella Stefanescu, desi sef la CFR Calatori, a actionat in mod neintrerupt pentru favorizarea intereselor avute de afaceristul Iorgu Ganea. Printre altele, Estrella Stefanescu l-a ajutat pe Iorgu Ganea sa puna mana pe cat mai multe trasee de la CFR Calatori, care a renuntat la acestea pe motiv de nerentabilitate economica, dar i-a permis lui Iorgu Ganea si accesul la date si informatii de natura economica din cadrul societatii de stat, nedestinate publicitatii.

Decizia instantei nu este definitiva.

author avatar
Cristi Ionita
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger