AcasăNewsSef de Casa de Pensii, acuzat ca ar fi primit mita pizza,...

Sef de Casa de Pensii, acuzat ca ar fi primit mita pizza, in instanta

(foto: portal.radioiasi.ro)

De pe fotoliul de director executiv al Casei Judetene de Pensii Bihor, functie pe care o ocupa la momentul presupuselor fapte pe care procurorii DNA oradeni sustin ca le-ar fi comis, va ajunge in instanta.

Leontin Tirle, aflat in momentul de fata in arest preventiv, va fi deferit justitiei, anunta vineri anchetatorii anticoruptie. Odata incheiate cercetarile in cauza de fata, dosarul sau va fi judecat de catre magistratii de la Tribunalul Bihor. Barbatul e acuzat de doua fapte de luare de mita in forma continuata.

Procurorii il acuza pe Tirle ca in perioada 2014-2015, interval in care se afla la sefia Casei Judetene de Pensii Bihor, „a primit de la patru medici din cadrul Serviciului de Expertiza Medicala al Casei Judetene de Pensii Bihor (denuntatori in cauza) mai multe sume de bani cuprinse intre 300-700 euro (in total 8.400) si foloase necuvenite (pizza si whisky)”, si ca, din cate reiese din comunicatul DNA, foloasele ar fi fost primite „in conditiile in care acesta nu si-a indeplinit atributiile de serviciu privind luarea unor masuri care sa elimine deficientele constatate in urma unor controale efectuate in anii anteriori, referitoare la activitatea de expertiza medicala si nu a urmarit periodic indeplinirea atributiilor de serviciu de catre angajatii Serviciului de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca”.

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger