AcasăNewsSedinta importanta la CSM. Ministrul Justitiei anunta ca nu participa

Sedinta importanta la CSM. Ministrul Justitiei anunta ca nu participa

Pe ordinea de zi a sedintei de joi de la Consiliul Superior al Magistraturii figureaza analizarea proiectului privind Legile Justitiei. Se asteapta ca in cursul acestei zile sa se dea si un aviz pe proiectul inaintat de catre ministrul Justitiei.

Pana sa ajunga la sedinta plenului CSM, procurorul general Lazar spunea ca acest aviz ar trebui sa fie negativ, explicandu-si punctul de vedere. „Proiectul a fost criticat de colegii magistrati, de expertii Comisiei Europene si in mod normal ar trebui sa avem un aviz negativ, asta in conditiile in care dorim sa se ridice monitorizarea MCV”, a invocat Augustin Lazar.

Pe de alta parte, tot in cursul acestei dimineti, Tudorel Toader anunta, de la sediul Ministerului Justitiei, ca nu va participa la sedinta CSM. „Nu voi merge, pentru ca eu am vorbit cu CSM, am facut dezbateri publice, lucrurile sunt cunoscute. Nu vreau sa se creeze astazi un moment in care eu sa devin aparatorul propunerilor pe care le-am facut”, si-a explicat ministrul decizia, Toader lamurind, totodata, ca avizul CSM nu va fi unul „in bloc”, pe proiectul integral, ci individual, pe solutiile legislative.

Proiectul in cauza a fost publicat pe site-ul MJ la finele lunii august, avizul CSM-ului fiind unul consultativ.

author avatar
Cristina Stefan
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger