AcasăSOCIALȘedință de urgență înainte cu o zi de începerea anului școlar. Monica...

Ședință de urgență înainte cu o zi de începerea anului școlar. Monica Anisie cheamă inspectorii la raport

Monica Anisie a rămas repetentă la materia „România Educată”

De două zile, ministrul Educației Monica Anisie este în inspecție pe la mai multe școli din București și în județul Ilfov.

După ce a verificat condițiile în care școlile vizitate își vor deschide porțile la data de 14 septembrie pentru începerea noului an școlar, Monica Anisie le-a cerut autorităților locale să verifice scenariile propuse de conducerile școlilor și să dispună revizuirea acestora dacă este cazul.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că au existat unități de învățământ din București care au solicitat pe ultima sută de metri schimbarea scenariului pentru începerea anului școlar.

Astfel, mai multe școli din scenariul galben vor intra în roșu, pentru că nu s-au terminat lucrările de renovare. Şi situatia claselor cu peste 30 de copii, obligaţi să vină toţi la şcoală deşi spaţiul nu permite distantarea, este incertă.

În aceste condiții, Anisie a luat decizia ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Capitală să se reunească duminică și să decidă revizuirea scenariilor. Ministrul a precizat că situații speciale au apărut la Școala Centrală și la o grădiniță din București.

„Au șervețele, este asigurată distanțarea socială, în fiecare sală sunt camere de luat vederi. (…) Ieri am avut o discuție cu dl. prefect și cu directoarea DSP și i-am rugat să verifice toate scenariile pe care le-au propus unitățile de învățământ și în felul acesta să decidă dacă este nevoie să revizuiască unele scenarii”, a declarat Monica Anisie, adăugând că o situație specială a apărut a Școala Centrală din București.

Ședință decisivă cu inspectorii generali

„Suntem într-o dinamică, prin urmare, dacă se întâmplă ceva, trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul şi să-i primim pe copii în condiţii extraordinar de bune, pentru că ne preocupă siguranţa şi sănătatea copiilor, dar şi a profesorilor. Cu toţii trebuie să fim sănătoşi, ca să putem să desfăşurăm un act educaţional de calitate. (…) Mâine voi fi în școală și îi voi primi pe copii cu zâmbetul pe buze, cu încredere, am vorbit am vorbit cu părinții, părinții trebuie să fie încrezători”, a mai comentat Anisie, după o vizită la o școală din Măgurele.

Cu o zi înainte de începerea noului an școlar, Monica Anisie a convocat pe toți inspectorii generali din Capitală pentru a stabili exact care vor fi scenariile pentru mai multe școli și măsurile care sunt luate în aceste condiții.

La început de an școlar, nu mai este cerută nicio adeverință, explica ministrul Educatiei. Chiar si cea pentru educație fizică poate fi adusă până la finalul lunii septembrie: „Avizul epidemiologic nu este acum obligatoriu pentru că numai la momentul în care lipsește 3 zile copilul suferind de o boală, poate intra în colectivitate pe baza avizului”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
111 afisari

1 COMENTARIU

  1. Această femeie ca ministru este ca ploaia fără apă. Cine o fi pus-o doamne și de ce, că are capul plecat cu sorcova. Oare să nu vadă că este depășită de statul mafiot,de complexitatea funcției ?
    Era bună la muzeul antipa. Dute doamnă repede unde oi vedea cu ochii, că a fi Ministru Educației nu este pentru tine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger