AcasăNewsSedinta extraordinara de Guvern marti dupa-amiaza. Dancila: Referendum pe 6 si 7...

Sedinta extraordinara de Guvern marti dupa-amiaza. Dancila: Referendum pe 6 si 7 octombrie

Dragnea da de inteles ca este gata sa opereze schimbari in randul ministrilor de umplutura

UPDATE: Premierul Dancila a anuntat ca viitoarea consultare publica pentru redefinirea familiei va fi organizata pe durata a doua zile – 6 si 7 octombrie- si ca in sedinta extraordinara de Guvern de marti dupa-amiaza vor fi adoptate „actele  necesare pentru buna desfasurare a referendumului pentru revizuirea Constitutiei, in forma adoptata de Parlament”.

Totodata, sefa Executivului a tinut sa mai puncteze unele aspecte, si anume: „conform legii, Guvernul are obligatia de a organiza acest scrutin pentru care au semnat peste 3 milioane de cetateni” si ca „referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul impotriva minoritarilor sexuale, asa cum incearca sa speculeze unii”, ci „efectul unui demers cetatenesc”.

In mai putin de o ora, ministrii Cabinetului Dancila se vor afla in sedinta la Palatul Victoria.

Sedinta este programata sa inceapa la ora 17.30.

Astfel, dupa ce a avut discutii, in cursul diminetii, cu ministrul afacerilor externe al Letoniei, apoi cu presedintele Comisieie Europene – intrevedere desfasurata la Aeroportul Baneasa, inainte ca Jean-Claude Juncker sa paraseasca Romania, iar apoi – in cursul dupa-amiezii- cu premierul polon si cu presedintele Camerei Deputatilor din Cehia, Viorica Dancila urmeaza sa conduca o sedinta a Executivului.

Este vorba despre o reuniune extraordinara a Guvernului, convocata in prima faza in cursul zilei precedente, cand CCR a decis ca Legea de revizuire a Constitutiei respecta dispozitiile constitutionale referitoare la revizuire, drept urmare se poate organiza referendumul de luna viitoare. De altfel, se vehiculeaza ca in cursul sedintei de marti s-ar putea decide ca aceasta consultare publica sa de desfasoare pe durata a doua zile.

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger