AcasăNewsSedinta Curtii Constitutionale pe tema referendumului pe 31 august

Sedinta Curtii Constitutionale pe tema referendumului pe 31 august

Curtea Constitutionala se va reuni in sedinta pe 31 august, pentru a analiza documentele pe care le-au solicitat Guvernului. La aceeasi data, judecatorii CCR ar putea lua o decizie cu privire la validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Augustin Zegrean, a confirmat, pentru Romania TV, ca sedinta va avea loc pe 31 august, data la care se vor analiza actele solicitate Executivului si la care s-ar putea lua o hotarare privind validarea referendumului din 29 iulie.

In urma deliberarilor Curtii, in sedinta de joi, judecatorii CCR au decis amanarea, pana pe 12 septembrie, a pronuntarii unei hotarari privitor la respectarea procedurii in cazul organizarii si desfasurarii procesului de vot din 29 iulie. „In ceea ce priveste prima cauza, in urma deliberarilor, Curtea Constitutionala a decis amanarea pronuntarii unei hotarari cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012. Avand in vedere datele contradictorii care au fost transmise Curtii Constitutionale in legatura cu numarul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de catre autoritatile publice implicate, Curtea Constitutionala a solicitat Guvernului Romaniei ca, pana la data de 31 august 2012, sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012”, se arata in comunicatul Curtii Constitutionale.

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger