AcasăNewsȘedința care decide soarta Capitalei! Noi restricții în vigoare în București, chiar...

Ședința care decide soarta Capitalei! Noi restricții în vigoare în București, chiar înainte de sărbători

Nicusor DanȘedința care decide soarta Capitalei! Noi restricții intră în vigoare, chiar înainte de sărbători

Carantinarea Bucureștiului se afă pe agenda unei ședințe de urgență, organizată la Primăria Capitalei de Nicușor Dan, și la care va participa și prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Cei doi oficiali se întâlnesc cu reprezentanții marilor centre comerciale și cu cei ai hipermarketurilor, pentru a discuta noile restricții în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Vor fi discutate noi restricții

Autoritățile vor să limiteze cât mai mult aglomerația și să elimine folosirea coșurilor de mână la cumpărături. De asemenea, vor să reducă numărul cărucioarelor în magazine. În plus, prefectul cere controale intensificate în privința modului în care sunt respectate regulile.

Într-o singură săptămână, au fost înregistrate în București peste 11.000 de cazuri de coronavirus. Primarul Capitalei Nicușor Dan spune că, în ciuda situației care pare din ce în ce mai gravă, vrea să evite impunerea unui lockdown. „Respectând normele legale aflate în vigoare, evităm să luăm măsuri mai dure”, a spus acesta.

Arafat a prezentat situația în Capitală

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a detaliat situaţia în ceea ce priveşte municipiul Bucureşti.

„La nivelul Bucureştiului, dacă luăm din data de 6 decembrie până în ziua de astăzi avem un număr de 9.070 de cazuri suplimentare care au apărut, până în ziua de ieri. Asta va înseamna că o să avem o presiune mai mare pe sistemul medical în zona Bucureştiului şi zonele probabil limitrofe şi poate că va fi nevoie să continuăm să transferăm pacienţi şi în alte părţi care au presiunea mai mică.

Cu domnul ministru Tătaru am stabilit că vom avea o şedinţă cu managerii spitalelor din Bucureşti, cu şefii secţiilor ATI şi şefii UPU ca să discutăm această situaţie care probabil vom începe să o vedem în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri. La nivelul Prefecturii Bucureşti s-a discutat cu domnul prefect pentru intensificarea controalelor şi intensificarea măsurile de implementare a ce există acum în reglementările noastre”, a explicat Arafat.

author avatar
Andreea Vlad
293 afisari

2 COMENTARII

  1. Galbejitilor eu vreau sa va vad cum impuneti voi carantina in Bucuresti de sarbatori! Cum veti opri si intoarce autoturismele bucurestenilor care se vor deplasa la propietatile lor de la munte! Va fi distractiv!

  2. Acest cap de creta o sa facă tot ce ii spun stăpânii lui, ca și el ca toți simpatizanții liberali au creier zero

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger