AcasăNewsSecuritatea siriana ameninta opozantii regimului din Romania

Securitatea siriana ameninta opozantii regimului din Romania

La marsul de protest din Bucuresti, cativa opozanti au cerut ca ambasadorul sirian sa fie declarat „persona non grata”

„Ti-a venit moartea! Eu sunt cea de care se sperie si Mosadul!” Asa suna o amenintare postata pe Facebook la pagina „Comunitatea Siria Al Asad din Romania”.

La marsul de protest din Bucuresti, cativa opozanti au cerut ca ambasadorul sirian sa fie declarat „persona non grata”

Vineri, in mai multe orase ale lumii au fost organizate marsuri de protest impotriva regimului lui Bashar al-Assad, sub deviza „Mai bine moartea decat umilinta”.

Vlad Tepes in varianta siriana

Securitatea siriana a luat in serios acest slogan, trimitand amenintari cu moartea pentru liderii opozitiei regimului din mai multe tari. Unul dintre „beneficiarii”  acestor amenintari este si dr. Ahmed Al Zaabi, specialist in ozonoterapie, originar din Daraa, orasul sirian unde a izbucnit revolta. Acesta a primit un mesaj „personalizat”: „Catre Ahmed Al Zaabi, liderul din Romania al revolutiei, de la dr. colonel Hanan Noura El Haik! Ti-a venit moartea, Ahmed! Eu sunt dr.Hanan. Ma cunosti, nu? Eu sunt cea de care se sperie si Mosadul. Iti voi pregati o teapa care iti va iesi prin cap, tie si lui Marwan Daas. Tu, care ai fost corespondent al agetiei de stiri Sana, dosarul tau este la mine si iti promit ca ma voi ocupa de el personal. Stii ca daca dr.Hanan spune ca face, spusele ei ii ingrozesc pe toti!”

Lista neagra

Cum brutalitatea regimului a depasit orice limita, in ciuda asigurarilor presedintelui sirian ca actiunile armate vor fi oprite, cetatenii sirieni din diaspora organizeaza marsuri dupa marsuri. Cel de vineri din Bucuresti nu a fost primul. Cu alt prilej, participantii la marsurile de protest au fost filmati de lucratori ai Ambasadei Siriei la Bucuresti, care, se pare, ca au intocmit o lista neagra. Cativa participanti la mars au cerut declararea ambasadorului sirian la Bucuresti „persona non grata”, pentru ca ambasada a trecut la presiuni asupra opozantilor. Le fac probleme cu pasapoartele, nu le elibereaza adeverinte, nu semneaza facturi de export, cerandu-le sa se ralieze regimului lui Bashar.

author avatar
Adina Mutar
441 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger