AcasăNewsSecuritate cu zgomot, la Olimpiada de la Londra

Securitate cu zgomot, la Olimpiada de la Londra

Un megafon deosebit de performant, care poate fi folosit pentru a dispersa multimile recurgand la puterea decibelilor, va fi desfasurat in timpul Jocurilor Olimpice de vara de la Londra care vor avea loc in perioada 27 iulie-12 august.

„O mare varietate de echipamente va fi utilizata de catre fortele armate in cadrul contributiei lor la efortul de securitate pentru Jocurile Olimpice”, a declarat un purtator de cuvant al ministerului. „Printre acestea se afla si LRAD, care va fi desfasurat in principal pentru a fi utilizat, printre alte masuri, pentru a opri traficul pe Tamisa”, in eventualitatea unui incident, a adaugat el.

Dispozitivul de fabricatie americana, numit „instrument acustic cu raza lunga”, sau „”Long range acoustic device”” (LRAD), va fi utilizat in principal pentru a aviza ambarcatiunile de pe Tamisa, in caz de necesitate, fiind mult mai eficient decat un megafon.

Echipamentul, care seamana cu o sfera aplatizata, poate fi utilizat, de asemenea, pentru a dispersa multimile. El poate emite un sunet puternic, ce poate merge pana la 150 decibeli. Armata SUA l-a folosit in controlul unor manifestatii ale multimilor in Irak, aminteste BBC pe site-ul sau.

„Arma acustica” a fost testata de armata britanica in cursul exercitiilor de anvergura de pregatire in vederea Olimpiadei, care au avut loc in intervalul 2-10 mai, la Londra si in zona Weymouth, in sud-vestul Angliei, care va gazdui probele nautice.

Fortele de securitate din timpul Jocurilor Olimpice reprezinta cel mai important dispozitiv desfasurat din perioada postbelica in Marea Britanie, in contextul in care peste 40.000 de militari, politisti, agenti de securitate privati si voluntari au fost mobilizati pentru a proteja capitala, cu sprijinul unor avioane de vanatoare si nave de razboi.

author avatar
Ciprian Purice
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger