AcasăNewsSecuristul Giugula, conflict banos de interese

Securistul Giugula, conflict banos de interese

Politie politica, proiecte votate pentru a stoarce bani publici si combinatii cu exproprieri de milioane de euro – acestea sunt doar cateva dintre acuzatiile ce planeaza asupra consilierului PSD Doru Giugula, pe care Agentia Nationala de Integritate il „verifica” de mai bine de doi ani.

Fostul ofiter de Securitate Doru Giugula poate folosi informatiile obtinute din interiorul Primariei Capitalei impotriva institutiei, in diferite procese

Lupta dintre Victor Ponta si Traian Basescu a atins punctual culminant.

Giugula a cerut in instanta despagubiri de doua milioane de euro pentru clientul sau, de la Primaria Capitalei

Din pacate pentru tara si pentru romani, institutiile statului sunt acaparate de razboiul dintre palate, un exemplu elocvent fiind Agentia Nationala de Integritate (ANI), ce pare interesata exclusiv de dosare cu rezonanta politica la nivel national, tragand pe linie moarta anchete importante.

Avocatul a omis sa treaca in acte toate proprietatile, mentionand doar sase case

Printre cei verificati de mai bine de doi ani de ANI este consilierul PSD Doru Mihai Giugula, suspectat de legaturi cu mafia exproprierilor.

Avocatul Giugula are un dosar greu inregistrat la ANI din 2010, insa, in mod bizar, PSD l-a mentinut pe lista de consilieri pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Conform documentelor, Giugula a „produs” anul trecut 600.000 de euro, adica a avut un venit lunar de 50.000 de euro

De altfel, nici faptul ca Giugula a fost ofiter al Securitatii nu i-a afectat cariera politica.

CNSAS a anuntat inca din 2007 ca numele lui Giugula apare in mai multe dosare care se gasesc in arhiva fostei Securitati si in care se precizeaza ca acesta a fost ofiter de Securitate.

Lupta in instanta impotriva Primariei

In urma cu doi ani, avocatul Doru Giugula a fost acuzat de conflict de interese, intrucat, pe linga calitatea de consilier municipal, el reprezenta in instanta diferite persoane aflate in litigii cu Primaria Capitalei. Conflictul de interese este evident pentru orice om de buna credinta. Un exemplu concret este dosarul nr. 24104/3/2007 de la Tribunalul Bucuresti, in care Doru Giugula il reprezinta pe Octavian Carstea in calitate de parat in procesul cu Directia de transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei, de la care Carstea cere despagubiri in cuantum de doua milioane de euro.

Vicii de procedura pe bani publici

O astfel de reprezentare este mai mult decat suspecta, dar investigatii mai ample ale inspectorilor ANI ar elucida si interesele care stau in spatele blocarii temporare a unor proiecte edilitare, pentru ca ulterior despagubirile de expropriere sa fie incasate de persoane bine informate si plasate. Culmea,  in dosarul lui Carstea, avocatul Giugula vrea despagubiri de  doua milioane de euro pentru ca Primaria nu a fost legal reprezentata in procesul  cu clientul sau. Cu alte cuvinte, banii publici intra in buzunare private pentru vicii de procedura ale celor care ar trebui sa ne reprezinte! Giugula a fost acuzat, in 2007, ca ar avea legaturi cu mafia a exproprierilor de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu. Cel care l-a aratat cu degetul a fost chiar primarul Capitalei din acea perioada, Adriean Videanu, care a spus ca Giugula se afla in conflict de interese atunci cand a participat la aprobarea unei hotarari de Consiliu in care avea un interes direct, ca avocat ce ii reprezenta pe cetatenii din zona. „Domnul consilier Giugula este in conflict de interese, pentru ca dansul este aparator al celor care sunt expropriati”, spunea Videanu, in 2007.

Cainii latra… Giugula face bani

Din declaratiile de avere ale consilierului Giugula lipsesc multe bunuri si apar diferente semnificative intre „intrari” si „iesiri”. Totusi, pesedistul si-a trecut in hartii sase case, pentru a inchide gura lumii. Politicianul-avocat are doua apartamente in Bucuresti, trei case de locuit (doua in Capitala si una in Ilfov), plus o casa de vacanta in Prahova. Cele sase imobile aflate in proprietatea lui Giugula au, in total, o suprafata de 1.750 de metri patrati, iar valoarea de impozitare se apropie de doua milioane euro. Conform declaratiei de avere, Giugula a realizat anul trecut venituri de 600.000 de euro. Daca in cazul Mircea Diaconu ANI a dat dovada de maxima operativitate, in cazul securistului Giugulea se face ca ancheteaza, semn ca disputele politice sunt mai importante decat dosarele grele, cu prejudicii de milioane de euro.

author avatar
Dan Bratu
1.861 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger