AcasăNewsSectorul 1 riscă să ajungă iar să fie invadat de gunoaie

Sectorul 1 riscă să ajungă iar să fie invadat de gunoaie

Sectorul 1 riscă să ajungă iar să fie invadat de gunoaie (sursa foto: b1.ro)

Locuitorii sectorului 1 al Capitalei, condus de către Clotilde Armand, s-ar putea să se trezească din nou puși în fața unei situații ci totul neplăcute, mai ales că a venit căldura, iar gunoaiele neridicate presupun mai mult decât un deranj la nivel vizual.

Astfel, Primăria Sectorului 1 a fost notificată cu privire la suspendarea contractului de prestări servicii la stația de sortare municipală, ca urmare a datoriilor acumulate de Romprest față de Rom Waste Solutions SA, din câte se arată într-un document remis autorităților, anunță, luni, Ziarul de Investigații.

Conform înscrisului, debitele restante pe care Romprest le înregistrează față de operatorul de sortare sunt o consecință directă a faptului că autoritatea contractantă, Consiliul Local Sector 1, refuză la plată contravaloarea serviciilor de sortare aferentă deșeurilor provenite din activitatea de curățenie a căilor publice, generate din operațiunile de salubrizare stradală și colectarea, transportul și eliminarea deșeurilor municipale din depozitele necontrolate, neachitate din perioada iulie 2020- decembrie 2020, dar pe care CL Sector 1 „a decis, în mod unilateral și încălcând prevederile contractuale, să le achite parțial”, titrează aceeași sursă.

Avertizare: Iminenta suspendare a contractului va conduce în scurt timp la o criză majoră a deșeurilor

Nu în ultimul rând, se adresează un apel către toate autoritățile cu responsabilități în domeniul protecției mediului și al asigurării sănătății publice referitor la faprul că „iminenta suspendare a contractului de prestări servicii nr 6444/19.09.2004, dintre operatorul de sortare agreat, Rom Waste Solutions SA, și operatorul delegat, Compania Romprest Service, din motive de neplată, va conduce în scurt timp la o criză majoră a deșeurilor”.

Mai mult, de la 1 iunie 2021, operatorul Iridex Group SRL nu mai este autorizat să presteze activitatea de administrare a depozitului ecologic, motiv pentru care, în lipsa unor soluții asumate de către autoritățile locale, față de situația creată, „din culpa sa exclusivă, la data de 31.05.2021, va fi ultima zi de funcționare a serviciului public de salubrizare pe raza administrativă a sectorului 1”, se mai arată în prezenta notificare.

VEZI AICI Notificarea Romprest către Primăria Sectorului 1

author avatar
Andrei Coman
804 afisari

3 COMENTARII

  1. ”… risca SA AJUNGA iar SA FIE invadat … ”. Ba,
    esti prost? Aveai cel putin doua variante mai normale si mai fericite decît laba asta, ziaricule. Sefii vostri vad, ma, in ce hal va exprimati sau sînt, si ei, la fel de imbecili?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger