AcasăNewsSecția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost închisă

Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost închisă

Sursa foto: Twitter

Procurorul Andrei Bodean, şeful DNA Constanţa, cunoscut după ce a trimis în judecată mai mulţi afacerişti şi politicieni controversaţi precum Nicuşor Constantinescu sau Radu Mazare, a fost citat luni la Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIJJ). În aceeași zi, mai multe persoane au blocat intrarea în instituție, închizând-o cu lacătul și turnând în dreptul porții vopsea roșie, astfel încât intrarea și ieșirea în și din instituție s-au făcut cu dificultate chiar și după ce lacătul a fost tăiat.

Sursa foto Twitter

Bodean este suspect și urmează să fie pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor și fals intelectual. SIIJ i-a deschis un dosar penal la cererea fostului avocat Sorin Calaigii. Acesta a fost, la rândul său, condamnat în 2016 la patru ani de închisoare cu executare, definitiv, pentru trafic de influenţă. Dosarul respectiv a fost instrumentat de procurorul Andrei Bodean. Acesta a fost delegat la şefia DNA Constanţa în 1 octombrie 2018, iar la 1 aprilie 2019 a fost reconfirmat în funcţie.

Andrei Bodean se află printre magistrații care au semnat scrisorile împotriva modificării Legilor justiţiei, a participat la proteste şi a candidat la şefia DNA împotriva Adinei Florea.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
632 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger