AcasăNewsSectia pentru procurori a CSM, reactie la afirmatiile lui Tariceanu: "atrage atentia...

Sectia pentru procurori a CSM, reactie la afirmatiile lui Tariceanu: „atrage atentia ca…”

La o zi de cand al doilea om in stat facuse o serie de afirmatii, la un post TV, membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au considerat ca se impune sa dea o replica. Si sa atraga atentia „ca discursul public trebuie sa fie unul echilibrat, care sa nu aduca atingere activitatii procurorilor”.

Iata pozitia Sectiei pentru procurori:

„COMUNICAT

privind pozitia publica a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la declaratiile publice ale domnului Calin Popescu- Tariceanu, presedintele Senatului Romaniei

 

Sectia pentru procurori dezavueaza public declaratiile domnului Calin Popescu- Tariceanu, presedintele Senatului Romaniei, din data de 13 martie 2018, in cadrul emisiunii ,,Jurnalul de seara”, difuzata de postul de televiziune Digi 24.

Avand  in vedere lansarea, preluarea si amplificarea in spatiul public, prin intermediul mass media, a unor afirmatii foarte grave privitoare la activitatea procurorilor, Sectia constata ca acestea s-au intensificat, dobandind un real potential de afectare a reputatiei profesionale, a demnitatii si prestigiului profesiei de procuror.

Sectia pentru procurori subliniaza ca activitatea corpului profesional al procurorilor se desfasoara conform dispozitiilor legale, cu respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor fata de care se desfasoara proceduri penale.

Acreditarea ideii in spatiul public ca procurorii isi desfasoara activitatea in mod abuziv, cu depasirea cadrului legal aplicabil, depaseste limitele discursului public acceptabil, cu consecinta incalcarii demnitatii profesionale si a prestigiului functiei de procuror.

Sectia pentru procurori, fara a incalca  dreptul la libera exprimare al oricarui cetatean, atrage atentia ca discursul public trebuie sa fie unul echilibrat, care sa nu aduca atingere activitatii procurorilor si imaginii de ansamblu a acestui corp profesional si reaminteste inaltilor reprezentanti ai statului ca respectarea principiului separatiei puterilor in stat si al cooperarii loiale impune, inainte de toate, respect reciproc si responsabilitate.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”

author avatar
Andrei Coman
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger