AcasăNewsSecretul falimentului lui Dinu Patriciu

Secretul falimentului lui Dinu Patriciu

Considerat pana nu demult drept unul dintre cei mai influenti afaceristi din Romania, Dinu Patriciu a ajuns acum la mana chinezoaicei care ii aducea cafeaua. Melanie Anne Chen l-a lucrat ca la carte pe miliardar, a obtinut puterea absoluta asupra averii acestuia si a „ajutat-o” pe fiica lui Patriciu sa fie cercetata penal.

Patriciu si Melanie au fost fotografiati de paparazzi in timpul unei plimbari prin Londra. Foto: www.cancan.ro

Povestea chinezoaicei Melanie Anne Chen (43 de ani) pare desprinsa dintr-un film hollywoodian.

Conform documentelor oficiale, chinezoaica detine functia de administrator, la fel ca Dinu Patriciu

Noua femeie din viata lui Dan-Costache Patriciu (numele real al lui Dinu Patriciu) s-a nascut in Trinidad-Tobago. Mama ei – localnica, tatal –  investitor chinez. Melanie Chen are cetatenie britanica si, pana in 2009, a fost maritata cu un afacerist suedez, Peter Ahl.

Cei doi au locuit intr-un cartier exclusivist din apropierea Londrei, in Danes Hill, intr-o casa care a costat 1,4 milioane lire sterline, unde Melanie are domiciliul si in prezent. Patriciu si Melanie Chen s-au cunoscut in august 2007, cand aceasta era angajata la compania Morgan Stanley, firma care a fost angajata ca sa ofere consultanta in tranzactia dintre Rompetrol si cazacii de la KazMunaiGaz. Era „femeia care aducea cafelele” si, din senin, i-a picat cu tronc lui Patriciu.

L-a pus sa semneze o procura-beton!

Cei doi au inceput sa se intalneasca tot mai des, in special intr-o camera de hotel din Capitala. In scurt timp au devenit clienti fideli ai hotelului Sofitel si foloseau intotdeauna acelasi apartament: cel cu numarul 1201. Prin metode numai de ea stiute, chinezoaica a reusit sa-i suceasca mintile magnatului Patriciu. Astfel, la scurt timp dupa intalnirile de la 1201, l-a convins pe acesta sa semneze o procura speciala, care ii oferea drepturi depline asupra tuturor conturilor, firmelor si afacerilor derulate de miliardar. Transferurile bancare, deciziile din firme, investitiile – toate au ajuns numai la mana chinezoaicei. Cel mai interesant este insa faptul ca, nici daca ar vrea, Patriciu nu o va putea inlatura pe Melanie Chen din schema. Asta din cauza unei clauze speciale din documentul incheiat intre cei doi, unde se precizeaza faptul ca revocarea procurii se poate face numai cu acordul chinezoaicei!

Devalizeaza firmele lui Patriciu

In timp ce firmele dirijate de ea si de Dinu Patriciu sunt falimentate rand pe rand (lantul de magazine Mic.ro, trustul de presa Adevarul Holding, Adevarul Imobiliare, restaurantul de doua milioane de euro, Heritage etc.), Melanie Chen jongleaza cu banii dupa bunul plac. Anul acesta, in iulie, in timp ce procurorii cereau pedeapsa maxima in dosarul Rompetrol si condamnarea lui Dinu Patriciu la 20 de ani de puscarie, acesta transfera sume uriase din contul DP Holding in contul chinezoaicei. Mai exact, pe 6 iulie, DP Holding a efectuat doua tranzactii bancare, catre unul dintre conturile personale din Elvetia ale Melaniei Chen. Una dintre tranzactii a fost in valoare de 2.100.000 de euro, iar cea de-a doua in valoare de 475.000 de euro, bani care sunt acum pe numele chinezoaicei.

A „lipit”-o pe fata lui Patriciu de-un dosar penal

Ana Patriciu a fost data pe mana procurilor de catre ANAF, fiindca nu si-a achitat darile catre stat

In timp ce chinezoaica invarte pe degete averea magnatului, Ana, fiica lui Dinu Patriciu, n-are bani sa-si achite datoriile catre stat. Aceasta a fost „calcata” de inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) saptamana trecuta, la sediul firmei („Mind.ro Management Services” SRL, care manageriaza Mic.ro, Mac.ro si altele – n.r.) de pe Str. Mircea Eliade nr. 2, pentru ca avea datorii de  peste150.000 de euro catre stat. Incercand sa iasa din situatia delicata, Ana Patriciu a apelat la Melanie Chen, rugand-o sa o ajute cu suma respectiva, pentru a evita un dosar penal. In mod incredibil, Melanie Chen nu i-a dat niciun leu. Astfel, inspectorii ANAF au sesizat Parchetul, iar procurorii au intocmit pe numele Anei Patriciu un dosar de cercetare penala. Pana la inchiderea editiei, Ana Patriciu nu achitase datoriile catre stat, asa ca procurorii au inceput urmarirea penala.

Acuzata ca nu si-a platit angajatii

Printre firmele controlate de Melanie Chen se afla si compania Marine Resources Exploration International (Marexin SRL), o subsidiara a firmei olandeze cu acelasi nume, detinuta de Rompetrol Holding si firma-mama, din Amsterdam.  Melanie Cheneste chiar administrator al companiei, care exploateaza 9.000 de kilometri patrati in Marea Neagra, de unde extrage namol sapropelic, considerat „energia viitorului”. Energie care nu pare prea banoasa, daca tinem cont de faptul ca Melanie Chen nu a achitat taxele datorate la stat de catre Marexin si nici salariile angajatilor, de luni de zile. Asta desi este in joc imaginea firmei olandeze, care probabil nu are habar ca salariatii din Romania nu isi primesc drepturile.

Transplant cu probleme

Problemele financiare aparute odata cu Melanie Chen par sa-l fi macinat atat de tare pe Dinu Patriciu, incat acesta urmeaza sa ajunga la cutit. Banii au ajuns pe mana chinezoaicei. Este cu sanatatea la pamant. La fel si cu reputatia. Din cauza unor afectiuni hepatice care s-au acutizat in ultima perioada, miliardarul urmeaza sa fie supus unui transplant de ficat, la Milano. Chiar daca medicii sunt increzatori, iar transplantul nu ar trebui sa ridice probleme, exista totusi riscul ca, pe parcursul interventiei chirurgicale, sa apara complicatii, data fiind si varsta pacientului. Luand in calcul toate manevrele pe care Melanie Chen le face de cand a devenit stapana pe averea lui Patriciu, se poate deduce un singur lucru: ca, viu, miliardarul nu-i mai este deloc de folos chinezoicei.

author avatar
Narcis Voica
8.074 afisari

4 COMENTARII

  1. barbatii cu cat sunt mai batrani cu atat mai mai mult balesc dupa o p… care l a costat 1 milion de euro, isi merita din plin soarta acest lamer

  2. incredibil !,totul este o masinarie nu credeti tot ce se spune ,Patriciu toata viata lui a avut marionete ,credeti ca tocmai acum a inebut mosul ?NU CRED .

  3. Bun articol scris in NATIONAL despre acest escroc DINU PATRICIU….eu unul prevedeam un sfarsit tragic al acestuia si este doar inceputul!….il va termina chinezoaica,el crezand ca daca ii baga in cont milioane de euro ,scapa de statul roman…uite ca NU va scapa de ea Chen chinezoaica!….banii de furat ,de pe urma prabusirii acestei tari,merg unde nu te astepti si noi facem foamea!….pentru asta merita sa stea in puscarie NASTASE,ca i-a dat moca PETROM-ul lui Patriciu!….unde este PATRICIU,care cu ani in urma ne da lectii despre economia de piata?…nu-i mai incapea-i in piele ce mare se dadea!….escrocul tot escroc va muri!….un pensionar daramat de ce a patit tara asta de pe urma unor escroci!….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger