AcasăNewsSecretul afaceristilor turci: “pentru un dolar, pupam si fundul turistului!”

Secretul afaceristilor turci: “pentru un dolar, pupam si fundul turistului!”

Intr-un interviu acordat unui site financiar, Hamit Gazez, patron al turoperatorului Rezeda Tours, se plange ca romanii care lucreaza in turism nu stiu sa se poarte cu clientii, desi Romania este o tara frumoasa.

„Credeti-ma, Romania e o tara foarte frumoasa: aveti munte, aveti mare, aveti paduri… Dar va lipsesc serviciile. Noi, in Turcia, avem o expresie: pentru un dolar, pupam si fundul turistului! In Romania, insa, ospatarul vine la masa, lasa paharul si pleaca, fara sa spuna nimic(…) Oamenii care lucreaza in turism trebuie sa invete sa zambeasca, dar ei nu fac asta. Serviciile trebuie sa se ridice neaparat.(…)Am fost invitat la ASE, la Facultatea de Turism, si copiii stateau in banci ca niste roboti. Ce am zis: Copii, vreti sa castigati bani? Atunci au deschis ochii. Asa trebuie sa faceti. Orice meserie pentru ce o facem? Pentru bani. Cine a mers afara si a lucrat in strainatate stie sa faca turism”, a spus omul de afaceri. Desi vara lui 2016 a reprezentat un boom turistic pentru Romania, cu peste un milion de vizitatori straini, Turcia, chiar pastrand proportiile, aduna, in statiunile sale, un numar de turisti de zece ori mai mare.

author avatar
Bogdan Borcea
672 afisari

1 COMENTARIU

  1. Lucru acasa, nou in 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:
    pacurarucostica1963@gmail com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger