AcasăNewsSecretele Securitatii, deconspirate! Intreprinderea Dunarea avea 4 miliarde de dolari

Secretele Securitatii, deconspirate! Intreprinderea Dunarea avea 4 miliarde de dolari

Securitatea facea bani pentru Nicolae Ceausescu

Serviciul de Informatii Externe a trimis catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii dosarele economice ale Intreprinderii de Comert Exterior Dunarea.

Securitatea facea bani pentru Nicolae Ceausescu

Conform realitatea.net, Dunarea era „firma” prin intermediul careia Securitatea isi facea „treburile murdare”. COnform dosarelor respective, in conturile Dunarea erau peste 4 miliarde de dolari, in 1990, si inca nu exista informatii despre ce s-a intamplat cu banii respectivi.

SIE a trimis catre CNSAS 297 de volume pline cu documente ce cuprind inclusiv o nota-raport semnata de Nicolae Ceausescu si prin care era infiintata Intreprinderea de Comert Exterior Dunarea.

De asemenea, din volumele de documente reiesa ca Securitatea facea bani din orice. ICE Dunarea percepea un comision de 1,4% din rulajul unei intreprinderi la export si un comision de 1,2% in cazul importului.

Securitatea facea bani inclusiv de pe urma celor care fugeau in strainatate. Se ajungea ca ICE Dunarea sa aiba un profit si de un milion de dolari pe luna.

author avatar
Cristi Ionita
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger