AcasăNewsSecrete de stat in biroul presedintelui CJ Hunedoara

Secrete de stat in biroul presedintelui CJ Hunedoara

Mircea Ioan Molot este presedintele PNL Hunedoara si presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara din 2004

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, a fost ridicat de mascati, ieri, si dus la DNA pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie. In plus, procurorii care au participat la perchezitiile efectuate in biroul lui Molot au avut o surpriza de proportii cand au dat peste un document care contine secrete de stat si pe care presedintele CJ Hunedoara nu avea dreptul sa-l detina. La finalul audierilor, Mircea Molot a fot retinut. De asemenea, a fost retinut si vicepresedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

Mircea Ioan Molot este presedintele PNL Hunedoara si presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara din 2004

Anchetatorii au gasit la perchezitiile facute in biroul lui Molot de la CJ Hunedoara un document clasificat ca secret de stat, nivel „secret”. Astfel, procurorii au extins urmarirea penala si cu privire la savarsirea infractiunii de detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.

Contracte pe tava

Anchetatorii au date ca, in perioada 2010-2014, Mircea Molot a participat la luarea deciziilor privind aprobarea capitolului bugetar al CJ Hunedoara privind reclama si publicitatea, a dispus plati privind aceste servicii si a semnat contracte de servicii de publicitate prin care firma administrata de fiica sa, Alexandra Molot, ar fi obtinut peste 990.00 de lei. De asemenea, administratorul SC Fabimar Prestcom l-ar fi ajutat pe Mircea Molot sa ascunda conflictul de interese in care se afla prin prestarea de servicii de publicitate in favoarea CJ Hunedoara de catre SC Capital News Media SRL si SC Alexandra Tour SRL, ambele administrate de fiica lui Molot. Potrivit procurorilor, SC Fabimar Prestcom era doar un intermediar al celor doua firme. Procurorii DNA Alba, in baza probelor si a documentelor de la dosar, au stabilit ca poate fi pusa in miscare actiunea penala in cazul lui Mircea Molot, pentru trafic de influenta, luare de mita, instigare la spalare de bani, conflict de interese, detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat. Potrivit anchetatorilor, la sfarsitul anului 2011, Victor Arion, director general al SC Apa Prod SA Deva, societate al carui actionar majoritar este Consiliul Judetean Hunedoara (76,72%), alaturi de consiliile locale din judet, la solicitarea lui Ioan Mircea Molot, a avantajat SC Viva Construct SRL Deva in cadrul procedurii de atribuire a unui contract si a permis inceperea lucrarilor inaintea finalizarii procedurii de achizitie. In schimbul sprijinului primit de la presedintele CJ Hunedoara, Vasile Axinte, administrator si actionar al SC Viva Construct SRL, a cedat executia unei parti din lucrarile din acest contract, fara a exista un contract de subantrepriza, catre SC Vivanty Industries SRL Soimus, societate controlata direct, in calitate de asociat si administrator, de catre ginerele lui Mircea Ioan Molot, Venter Roberto Patrik. In schimbul sprijinului primit de la Mircea Ioan Molot pentru incheierea acestui contract, SC Viva Construct SRL a asfaltat strada din satul Martinesti, unde presedintele CJ Hunedoara detine un imobil, in conditiile in care firma nu avea proiect tehnic sau autorizatii de construire, iar contravaloarea lucrarilor fusese stabilita in sarcina executantului, conform acelorasi documente.

author avatar
National
612 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger