AcasăNewsSecretarul de stat Gheorghe Cârciu (DRP): „România merită să fie în Schengen!...

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu (DRP): „România merită să fie în Schengen! Locul nostru este în Schengen!” – VIDEO

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu (DRP): „România merită să fie în Schengen! Locul nostru este în Schengen!” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Românii de Pretutindeni)

„România merită să fie în Schengen!” – spune Gheorghe Cârciu, ministru secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„România merită să fie în Schengen! Locul nostru este în Schengen!

Am transmis acest mesaj autorităților austriece și tuturor invitaților care au participat la spectacolul extraordinar oferit de Opera Națională București, în sala de concerte a Filarmonicii din Viena. Aderarea României la spațiul Schengen poate deveni realitate cu un efort comun al tuturor românilor de pretutindeni”, a transmis Gheorghe Cârciu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Cârciu a susținut un discurs în sala de concerte a Filarmonicii din Viena. „Poate, așa cum spunea domnul ambasador Hurezeanu (Emil Hurezeanu-n.red.), după acest eveniment de așa ținută vor înțelege și domnii din Austria că ne merităm locul în Schengen – acolo unde trebuie să fim vom fi cât de curând” – a spus secretarul de stat de la DRP.

Cârciu: România are ce arăta lumii

De altfel, DRP anunțase recent că în cadrul vizitei de lucru făcute în Austria, secretarul de stat Gheorghe Cârciu a participat duminică, 30 iulie, la concertul omagial dedicat compozitorului Ciprian Porumbescu, un proiect sprijinit de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„Muzica unuia dintre cei mai mari compozitori români, Ciprian Porumbescu, a răsunat în sala de concerte a Filarmonicii din Viena, sub bagheta magică a maestrului dirijor Daniel Jinga, managerul Operei Naționale București.

Cu toții am fost cuceriți de măestria soliștilor, orchestrei și corului Operei Naționale București care au interpretat, Crai Nou, una dintre cele mai mari opere date lumii de un român de geniu.

Sprijinim valorile culturale românești și le promovăm prin programele și proiectele noastre, pentru că România are ce arăta lumii.

Trebuie să fim mândri și să lăudăm ce a dat România patrimoniului cultural universal!”, a declarat demnitarul DRP.

author avatar
Andrei Coman
362 afisari

8 COMENTARII

  1. Nu sintem acolo din cauza unor tradatori de tara din echipa cistigatoare.

  2. Cand o sa dispara mafia psd,pnl,usr, atunci putem vorbi de Schengen. Curatenie in justitie, energie electrica,gaz.primarii, partide si institutii ale statului cangrenate de incompetenti cu studii si doctorate manarite la anii cand ar trebui sa dea coltul. Atata timp cat tara e condusa de aceste mizerii, keine Schengen!

  3. Ai terminat ai sensibilizat tot rusul din austru plange cu gandul la Miorita… spionii rusi din Austria au intrat in sindrom post traumatic si tremura iar Nemhamer a facut cacutza tare constipant de la emotii a terminat un sul de hartie igienica iar altul l-a calcat in picioare ca era asa de moale ca i-a intrat degetele in cur si s-a manjit de zacusca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger