AcasăNewsSecretarul american al Apararii, ingrijorat de situatia din Europa de Est

Secretarul american al Apararii, ingrijorat de situatia din Europa de Est

Tensiunile dintre Alianta Nord-Atlantica si Rusia continua, iar oficialii NATO sunt din ce in ce mai ingrijorati.

Printre acestia se afla si Chuck Hagel, secretarul american al Apararii, acesta afirmand ca exista posibilitatea ca procesul de instalare a elementelor antiracheta din Europa poate fi accelerat.

Conform realitatea.net, Hagel a vrut sa dea asigurari ca elementele antibalistice instalate in Romania si Polonia nu reprezinta o amenintare pentru Rusia, dar sustine ca elementele respective nu au doar un rol teoretic ci sunt pentru amenintari reale.

SUA va instala elemente antiracheta in Romania, pana in 2015, si in Polonia, pana in 2018, dar oficialii americani iau in calcul posibilitatea de a instala patru astfel de elemente si pe Coasta de Est a SUA, dupa ce s-au primit solicitari din partea Agentiei americane pentru Aparare pentru reconfigurarea dispozitivului antibalistic terestru.

SUA se bazeaza deja pe 13 sisteme antiracheta instalate pe Coasta de Vest a SUA, iar pana in 2017 acest numar ar putea creste la 44. In plus, 24 de sisteme antibalistice Aegis sunt instalate pe nave militare americane ce patruleaza in diferite mari sau oceane.

sursa foto: politico.com

author avatar
Cristi Ionita
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger