AcasăNewsSecretar CE: Am cerut verificarea compatibilitatii masurilor lui Ponta cu principiile statului...

Secretar CE: Am cerut verificarea compatibilitatii masurilor lui Ponta cu principiile statului de drept

(foto: coe.int)

Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, a anuntat ca a cerut ca toate masurile adoptate de catre Victor Ponta sa fie analizate pentru a sae afla daca nu au incalcat principiile statului de drept.

(foto: coe.int)

Membrii Consiliului Europei s-au aratat ingrijorati fata de situatia politica din Romania, in special din cauza deciilor luate de catre Guvernul condus de Victor Ponta, motiv pentru care, conform lui Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, masurile premierului roman vor fi analizate.

„Sunt foarte ingrijorat de recentele evolutii din Romania, mai ales de masurile luate de Guvern si Parlament cu privire la institutii democratice cheie. Am cerut avizul Comisiei de la Venetia, din care Romania face parte, cu privire la compatibilitatea acestor masuri cu principiile democratice si ale statului de drept”, se arata intr-un comunicat al oficialului, citat de b1.ro.

Declaratia acestuia survine la scurt timp dupa ce Comisia de la Venetia a fost instiintata de catre presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Augustin Zegrean, ca asupra judecatorilor se fac presiuni politice pentru a se lua anumite decizii referitoare la referendumul desfasurat pe 29 iulie, privind demiterea lui Traian Basescu.

Plangerea acestuia nu a ramas fara ecou, Gianni Buquicchio, presedintele Comisiei de la Venetia, aratandu-se socat de cele petrecute in Romania.

„Este surprinzator, chiar socant ca pentru a doua oara intr-un interval scurt de timp cand Curtea Constitutionala a unui stat membru al Consiliului Europei si al UE se simte obligata sa faca apel la Comisia de la Venetia pentru a-si proteja independenta”, a declarat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger