AcasăNewsSecret Service are mari probleme cu alcoolul

Secret Service are mari probleme cu alcoolul

Sub tirul criticilor din Congres, Joseph Clancy, noul director al Secret Service, a recunoscut, marti, problemele cu alcoolul in randurile acestei unitati de politie de elita destinata protectiei presedintelui SUA.

Joseph Clancy, noul sef al SPP-ului lui Obama, promite ca le va lua subordonatilor bautura din sertare

Venit pentru a cere noi fonduri Congresului, Clancy (numit in functie la jumatatea lunii februarie) a fost subiectul unor critici virulente din partea congresmenilor, ofensati de ultimul incident de la Secret Service: luna aceasta, doi agenti au intrat cu masina intr-o bariera de securitate de la Casa Alba, dupa o noapte de betie, in conditiile in care Casa Alba a fost recent teatrul mai multor intruziuni, alimentand si mai mult criticile impotriva acestei unitati de elita, deja zguduita de alte scandaluri, legate de prostitutie si alcool, potrivit AFP. ”Sunt elemente din cadrul agentiei noastre care fac fata stresului orientandu-se catre alcool”, a spus Clancy, referindu-se la incidente anterioare, cum ar fi o excursie prezidentiala in Tarile de Jos, in ajunul careia agenti ai Secret Service au fost gasiti beti. ”Nu este nici o scuza pentru aceasta, trebuie o autodisciplina, o recunoastere a responsabilitatilor. Trebuie sa gasim mijloace de-ai ajuta pe cei care apeleaza la alcool ca mecanism de protectie”, a adaugat acesta.

Opt milioane de dolari pentru o replica la scara naturala a Casei Albe

Joseph Clancy a cerut Congresului finantarea construirii unei replici in marime naturala a Casei Albe pentru a ”intari si imbunatati antrenamentele” Secret Service. Potrivit lui Clancy, agentii se vor putea astfel antrena mai eficace pentru a proteja adevarata cladire. El a cerut opt milioane de dolari pentru a construi aceasta replica pe un teren din Maryland, in apropiere de Washington, pentru a furniza ”un mediu mai realist, favorabil exercitiilor de antrenament sub forma de scenarii”. ”Secret Service utilizeaza la ora actuala o macheta rudimentara nepropice simularilor diferitelor tipuri de situatii”, a agrumentat acesta

Cianura la Obama

Potrivit purtatorului de cuvant al Secret Service, Brian Leary, Casa Alba a primit, luni, un plic suspect, via serviciul de monitorizare al curieratului a carei analiza biologic a relevant prezenta cianurii. Esantionul a fost transportat pentru noi teste, pentru a confirma rezultatele, a spus Leary, care a precizat ca persoana care a deschis plicul nu a fost expusa cianurii.

author avatar
Tudor Borcea
486 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger