AcasăNewsSechestru pe bunuri mafiote in valoare de doua miliarde de euro. ‛Ndrangheta...

Sechestru pe bunuri mafiote in valoare de doua miliarde de euro. ‛Ndrangheta controla inclusiv societati din Romania

”Este o lovitura grea pentru ‘Ndrangheta”, a estimat ministrul de Interne italian, Angelo Alfano

Justitia italiana a pus, ieri, sechestru pe bunuri  in valoare de 2 miliarde de euro apartinand unei grupari mafiote calabreze care opera in domeniul jocurilor de noroc si al pariurilor.

”Este o lovitura grea pentru ‘Ndrangheta”, a estimat ministrul de Interne italian, Angelo Alfano

Printre bunurile puse sub sechestru figureaza aproximativ 1.500 de sali de pariuri si 60 de societati comerciale, din care 11 operau in strainatate, informeaza Rtfb. Parchetul din Reggio Calabria a emis 28 de mandate de arestare pe numele principalilor administratori si a luat masuri precum arestul la domiciliu sau ogligatia de a se prezenta la politie pentru alte 23 de persoane. Acestia, apartinand ‘Ndrangheta, mafia calabreza, ”au exercitat de-o maniera abuziva, cu ajutorul unor societati malteze, activitatea proprie in domeniul jocurilor si pariurilor pe intreg teritoriul italian, recicland astfel importante sume de bani de provenienta ilegala”, se arata intr-un comunicat al procurorilor.

Angelo Alfano

”Ei au eludat legile care controleaza acest sector de activitate, realizand importante profituri care au fost ulterior reinvestite in achizitionarea de noi societati si licente pentru a-si spori si mai mult beneficiile”, precizeaza  comunicatul. Gruparea criminala ”care controleaza societati in Austria, Spania si in Romania, cu un sediu stabilit in Malta, a operat in trecut cu licente in Altilele olandeze, Panama si Romania”, potrivit aceleiasi surse. Dintre cele 11 societati straine, sase sunt malteze, doua romanesti , doua spaniole si una austriaca. In urma cu doua saptamani, autoritatile italiene au pus sub sechestru bunuri in valoare de 1,6 miliarde euro apartinand unei familii mafiote siciliene.

author avatar
Tudor Borcea
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger