AcasăNewsSechestru pe averea lui Sorin Blejnar si a lui Codrut Marta

Sechestru pe averea lui Sorin Blejnar si a lui Codrut Marta

Blocat. Sorin Blejnar nu-si mai poate salva agoniseala

Autoritatile au instituit sechestru asiguratoriu asupra averilor fostului sef al ANAF Sorin Blejnar si membrilor grupul infractional coordonat de acesta.

Blocat. Sorin Blejnar nu-si mai poate salva agoniseala

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinand fostului sef al ANAF Sorin Blejnar, fostului sau sef de cabinet Codrut Marta si fostului director al Autoritatii Nationale a Vamilor, Viorel Comanita. Sechestrul a fost instituit in urma cu cateva zile si, in cazul lui Sorin Blejnar, a vizat bunuri imobile in municipiul Arad, un imobil si un teren situate in sectorul 1 din Bucuresti, precum si actiuni cotate pe piata bursiera cu o valoare aproximativa de 253.158,90 lei. Pentru Codrut Marta, a fost instituit sechestru doar asupra unui imobil din sectorul 2, cu o valoare de impunere de 332.860 lei, acesta neavand actiuni cotate pe piata bursiera. In cazul lui Viorel Comanita, s-a constatat ca la adresa de domiciliu nu locuieste nimeni, dar a fost identificata o proprietate detinuta de acesta in judetul Sibiu, potrivit unor surse judiciare.

ANAF, in era normalitatii

Conform anchetatorilor, Blejnar a sprijinit din mai 2011 pana in iulie 2012 un grup infractional care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare. Fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta Dan Secareanu si alte sapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile. Dupa caderea lui Blejnar, ANAF a revenit la o stare de normalite. Mai mult, chiar. Dupa cum anunta „National” in editia de ieri, ANAF a spart recordurile in privinta incasarilor la bugetul de stat, dupa ce noul presedinte, Serban Pop, a declansat „cruciada” impotriva evazionistilor.

author avatar
Dan Bratu
689 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger