AcasăNewsSechestru pe apartamentul lui Ponta de la NIRO

Sechestru pe apartamentul lui Ponta de la NIRO

Acuzat ca a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghita un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2012, Victor Ponta s-a trezit cu un sechestru pe avere, pus in limita respectivei sume.

Procurorii DNA au luat aceasta decizie in dosarul in cunoscut drept ”Ponta – Tony Blair”. Si asta pentru ca procurorii DNA sustin ca suma de 220.000 de euro a fost platita de Sebastian Ghita pentru organizarea vizitei efectuate de fostul premier britanic Tony Blair in Romania, in timpul campaniei electorale din 2012. ”Se urmarea astfel ca, prin mediatizarea unor intalniri alaturi de personalitatea care beneficia de notorietate internationala, Ponta Victor Viorel sa castige capital electoral, in conditiile in care, in cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau sa aiba loc alegeri locale si parlamentare“, sustin procurorii DNA. Si tot ei spun ca vizita a fost organizata, cu ajutorul lui Sebastian Ghita, de un ONG apolitic, pentru a masca astfel implicarea lui Ponta si a PSD-ului in eveniment. Iar cum DNA a incadrat intreaga afacere la capitolul „folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la spalare de bani“, Victor Ponta are acum sechestru pus pe apartamentul in care locuieste.

author avatar
Simona Badulescu
442 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tony Fregata s-a mai tinut de afaceri cand Bombonel era Prim Ministru, Guvernul a cumparat 2 fragate ruginite de 30 ani vechime la pret de noi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger