AcasăNewsUPDATE. Sebastian Vladescu, din nou la DNA/Lingouri de aur, parte a garantiilor...

UPDATE. Sebastian Vladescu, din nou la DNA/Lingouri de aur, parte a garantiilor pentru cautiune

Vladescu a ajuns marti la pranz la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATE: Daca la intrarea in sediul DNA, intrebat fiind de reporteri daca a achitat cautiunea impusa de procurori, raspunsul lui Vladescu a fost „nu integral”, ulterior procurorii au facut public faptul ca fostul ministru a garantat pentru cautiune inclusiv cu lingouri de aur insumand trei kilograme de metal pretios si evaluate la circa 109.000 de euro.

Redam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul remis marti de DNA:

Ca raspuns la o serie de solicitari formulate de reprezentanti ai mass media, in completarea comunicatului nr. 364 din 02 mai 2018, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

In cauza mediatizata prin comunicatul mentionat mai sus, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si stabilirea unei cautiuni de 1.000.000 euro fata de inculpatul

VLADESCU SEBASTIAN care, la data unora dintre fapte, a detinut functia de ministru al Finantelor Publice, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea a doua infractiuni de luare de mita si a unei infractiuni de trafic de influenta in forma continuata.

Inculpatul Vladescu Sebastian a respectat cele prevazute in ordonanta procurorilor anticoruptie, in sensul ca a pus la dispozitia procurorilor inscrisuri din care rezulta:

– consemnarea la o unitate bancara, la dispozitia DNA, a sumelor de 1.000.000 de lei si 100.000 de euro;

– constituirea unei garantii reale mobiliare asupra unor lingouri de aur in cantitate totala de 3 kg (evaluate la 109.740,26 euro);

– constituirea unor garantii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro;

– constituirea unor garantii reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate in mai multe conturi bancare pana la concurenta valorii cautiunii stabilite de procurori.

 

Totodata, fata de inculpatul Vladescu Sebastian a fost dispusa masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile.

 

In conformitate cu dispozitiile art. 217 C.p.p. cautiunea garanteaza participarea inculpatilor la procesul penal si respectarea de catre acestia a obligatiilor, putand servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infractiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.

Inculpatului Vladescu Sebastian i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

–––––

Prezenta sa in fata anchetatorilor anticoruptie vine dupa ce s-a aflat ca procurorii au stabilit in cazul sau o cautiune de un milion de euro, in dosarul in care Vladescu este urmarit penal pentru luare de mita si trafic de influenta.

Fostul ministru de Finante din Cabinetul Tariceanu s-a mai prezentat la sediul procurorilor anticoruptie si pe 8 mai.

Anterior, DNA-ul ceruse aviz de la seful statului, avand nevoie de incuviintare de la presedinte pentru urmarirea penala a unui fost ministru.

485 afisari

1 COMENTARIU

  1. CAM ASA ARATA RECHINII CARE AU DISTRUS IN ULTIMII 28 DE ANI ECONOMIA SI AVUTIA NATIONALA CA EL SUNT CATEVA ZECI DE MII DE ROMANI TICALOSI SI BANDITI. RECHINI NU POT FI CAPTURATI IN GRUP CI DOAR CATE UNUL. Autoritatile incompetente, tradatoare, lacome, etc s-au ocupat de a captura CARACUDE, GUVIZI, CARASI, ETC

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger