AcasăNewsSebastian Lazaroiu: "Cred ca se pregateste cea mai mare inselatorie din ultimii...

Sebastian Lazaroiu: „Cred ca se pregateste cea mai mare inselatorie din ultimii 25 de ani”

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, a postat un mesaj dur pe un celebru site de socializare.

Lazaroiu a vorbit despre modificarile aduse la legea electorala si a precizat ca „am senzatia ca se pregateste cea mai mare inselatorie din ultimii 25 de ani”.

Fostul consilier prezidential sustine ca „la alegerile locale, circumscriptia diaspora va avea sapte parlamentari. Asa ca nu se va mai opune nimeni votului prin corespondenta. Iar la final, cand se va trage linia, oamenii vor putea spune fara probleme … ati vrut vot prin corespondenta? V-am dat vot prin corespondenta. Puteti sa votati si de cate doua ori fiecare, ca tot sapte mandate de parlamentar aveti alocate”.

In schimb, Sebastian Lazaroiu se teme ca „prin modificarile aduse la legea electorala, ponderea voturilor din tara, cumparate cu galeti, va fi mai mare”.

Concluzia este cat se poate de simpla: „Nu mai conteaza daca voteaza un milion sau trei milioane de romani in afara granitelor. Ponderea lor in Parlament este fixa: 1,6% sau sapte mandate de parlamentar. In schimb, un milion de voturi din tara, cumparate cu galeti, vor valora 70 de mandate”.

Lazaroiu da vina pe membrii Partidului National Liberal. „Nu uitati ca PNL este deja complice la inselatoria asta. Pentru ca au votat cot la cot cu PSD decuplajul circumscriptiilor. Singura corectura care se mai poate face este ca voturile romanilor din afara sa fie alocate circumscriptiilor electorale in care au adresa din buletin. Dar n-o sa vedeti asa ceva”, a fost mesajul transmis de fostul consilier prezidential.

author avatar
Cristi Ionita
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger