AcasăNewsSebastian Ghita, audiat la DNA. Deputatul a primit cateva lovituri dure!

Sebastian Ghita, audiat la DNA. Deputatul a primit cateva lovituri dure!

Deputatul Sebastian Ghita a fost audiat, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie.

Ghita era cercetat penal in dosarul in care personaj principal este Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Deputatul a aflat, miercuri, ca procurorii DNA au decis sa extinda urmarirea penala in dosarul in care este implicat.
Conform procurorilor DNA, Sebastian Ghita este acuzat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani in forma continuata, evaziune fiscala in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.

Toate aceste acuzatii se adauga la cea initiala, de sprijinirea unui grup infractional organizat.

Sebastian Ghita a fost anuntat, miercuri, ca ramane sub control judiciar, dar nu mai are voie sa-si exercite functia de deputat si nu mai are voie sa paraseasca municipiul Ploiesti, fara acordul procurorilor.

Procurorii il acuza pe Ghita ca a prejudiciat statul cu peste 10 milioane de euro, prin actiunile sale, si au decis sa impuna sechestru asigurator pe o mare parte din bunurile mobile si imobile ale deputatului.

Extrem de nervos la iesirea din sediul DNA Ploiesti, Ghita a amenintat ca va depune o plangere penala impotriva procurorului general, dar si impotriva procurorilor care se ocupa de dosarul sau. Mai mult, Ghita a afirmat ca „oamenii astia habar nu au ce inseamna 10 milioane de euro”.

author avatar
Cristi Ionita
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger