AcasăNewsSebastian Ghita, „mogulul” licitatiilor de la Hidro Prahova

Sebastian Ghita, „mogulul” licitatiilor de la Hidro Prahova

Deputatul Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul lui Iulian Hertanu, se lauda ca „face jocurile” si ca „imparte tot”, oamenii de afaceri din zona fiind la curent cu faptul ca el ar fi impartit licitatiile din cadrul proiectului pe fonduri europene derulat de Hidro Prahova. Dezvaluirile se regasesc in dosarul in care au fost retinuti, miercuri seara, directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, si Gheorghe Boeru, patronul Romair Consulting.

Sebastan Ghita se lauda peste tot ca face jocurile la Hidro Prahova

Potrivit anchetatorilor, in interceptarile conversatiilor purtate de Adrian Semcu se mentioneaza ca era „batalie” pe licitatiile Hidro Prahova din cadrul proiectului de „Reabilitare si modernizare a sistemelor de apa si canalizare din judetul Prahova”, derulat pe fonduri europene, iar Sebastian Ghita, care este numit „mogulul”, ar fi cel care le-a „impartit”.

Contracte pentru firme agreate

“Exista un grup de interese in ceea ce priveste activitatea derulata la nivelul SC Hidro Prahova SA, in special cu privire la implementarea proiectului cu finantare europeana, format din Ghita Sebastian, Cosma Vlad Alexandru (deputat — n.r.). In mod individual, interese referitoare la activitatea SC Hidro Prahova SA legata de proiectul cu finantare europeana existau si din partea lui Semcu Adrian, Rosca Mircea (deputat PNL — n.r.) si consilierul judetean Patrascu. Este evident faptul ca valoarea foarte mare a proiectului, respectiv 200.000.000 euro, a starnit interesul multora, inclusiv a celor mentionati mai sus. Se urmarea ca licitatiile sa fie castigate de catre societati agreate, dar ulterior, aproape oricare din societatile participante ar fi castigat procedurile de achizitie, una din persoanele interesate tot avea o influenta asupra reprezentantilor acestora, influenta care permitea obtinerea de avantaje patrimoniale prin diferite firme interpuse in circuitul banilor”, se arata in documentele care apar la dosar. Conform acestora, in data de 19 septembrie 2011, Adrian Semcu, la acea data vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, este contactat de un om de afaceri, Mihai Stefanescu, cei doi vorbind despre licitatii si “mogulul” Sebastian Ghita. Din interceptari reiese ca Stefanescu era la curent cu informatiile potrivit carora “mogulasul” Sebastian Ghita se lauda peste tot ca “el face toate jocurile, el imparte, el le discuta”, aici referindu-se la licitatiile de sute de zeci de milioane de euro.

 

author avatar
Andrei Coman
631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger