AcasăNewsSebastian Ghita: ”Eu am salvat-o pe Laura Codruta Kovesi”

Sebastian Ghita: ”Eu am salvat-o pe Laura Codruta Kovesi”

E vremea răzbunarii...

Premiera  in politica si in Justitie, deopotriva. Un deputat s-a autodenuntat ca a ajutat-o pe sefa DNA sa mascheze plagiatul din teza de doctorat. Deputatul Sebastian Ghita s-a decis, spune el, in urma dosarelor fabricate de DNA, sa se autodenunte la Parchetul General.

E vremea răzbunarii...

Venit de buna voie, ieri dupa amiaza, la Parchetul General, Ghita spune ca, in 2012, el si alti inalti functionari ai statului au facut parte dintr-o Comisie tehnica a Consiliului National de Etica, comisie care trebuia sa stabileasca daca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a plagiat in teza de doctorat sau nu. Sebastian Ghita spune ca, de fapt, Comisia nu s-a intrunit. ”Am venit sa fac un autodenunt pentru ca eu am salvat-o pe Laura Codruta Kovesi” a spus Sebastian Ghita la intrarea in Parchetul General. „Decizia Inaltei Curti de marti (n. red. ieri) mi-a aratat ceea ce spun de doi ani de zile, si anume, faptul ca dosarele pe care DNA mi le tot fabrica sunt niste dosare inventate. Un judecator de la ICCJ a decis ca un astfel de dosar sa fie intors procurorilor pentru ca s-au obtinut probe ilegale. M-am decis sa vin la Parchetul General si sa fac un lucru care ma apasa si cred ca este motivul pentru care mi s-au intamplat aceste chestiuni, in ultimii doi ani. Am venit sa aduc un autodenunt care vizeaza felul in care eu si mai multi inalti demnitari ai statului roman am participat la masluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi”, a declarat Sebastian Ghita.

“Credeam ca facem un bine”

Deputatul a mai precizat ca detine dovezi solide in acest sens. „Eu am date, elemente si informatii, pe care vreau sa le aduc la cunostinta Parchetului General, care arata momentul in care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, pentru a o proteja la acel moment, pentru ca toti credeam ca facem un bine in Romania. Am luat decizia ca acel raport tehnic, in baza caruia consiliul de la minister (ministerul educatiei – n.r.), am luat decizia ca teza Laurei Codruta Kovesi nu este plagiata, am luat decizia sa il schimbam „, a mai declarat Ghita.

Traian Basescu: Ponta stia

Băsescu „a aflat“ după ce a început să aibă probleme cu DNA

Fostul presedinte, Traian Basescu, spune ca fostul premier, Victor Ponta si Laura Codruta Kovesi sunt frati in falsificare si devoaleaza ceea ce s-a intamplat cand cei doi au fost acuzati de plagiat. „Nu stiu ce ar trebui sa spuna sefa DNA. Trebuie sa spuna cei implicati acolo. Cei implicati in falsul doamnei Kovesi sunt domnul Ghita, Mihnea Costoiu cu largul concurs al premierului de atunci, Victor Ponta. Raportul cu privire la neplagiatul doamnei Kovesi a fost falsificat. Presiune extraordinara pentru falsificarea acelui raport a facut generalul Coldea. Mihnea Costoiu e un om din celebra academie a stiintelor securitatii nationale. Ponta era implicat ca si el avea un plagiat. Raportul favorabil pentru el a fost realizat in aceeasi maniera”, este de parere Basescu. De altfel, fostul sef al statului nu a ratat ocazia sa se apere, sustinand ca “niciunul care a participat la aceasta falsificare nu avea legaturi cu mine”. “Atunci am inceput sa aflu. In 2014, dupa ce am nominalizat-o. Seful pe linie ierarhica era procurorul General si nu il iert. Aveam informatii frante. Eu am declansat povestea cu plagiatul lui Ponta. S-au facut frati”, a incercat Basescu sa dreaga busuiocul si sa lase de inteles ca atunci cand a nominalizat-o pe Kovesi nu a dormit in bocanci, ci nu avea detinea dovezi asupra unui eventual plagiat.

author avatar
National
1.766 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger