AcasăNewsSe vrea capul lui Grindeanu. Cine i-l taie?

Se vrea capul lui Grindeanu. Cine i-l taie?

Premierul e preocupat de cresterea economica, iar PSD de ascutitul satarului

Nimeni nu se astepta ca premierul sa-si incomodeze atat propriul Guvern, cat si propriul partid. Intr-atat de mult incat nu doar sa i se arate pisica, dar, pe de alta parte, intr-atat de putin incat decapitarea sa fie o pedeapsa prea mare. PSD, ca orice alt partid, nu duce lipsa de amatori la aratatul pisicii. Nu are insa profesionisti la manuitul satarului in asa fel incat sa ramana cu mainile curate dupa descapatanare.

Premierul e preocupat de cresterea economica iar PSD de ascutitul satarului

Sorin Grindeanu spune ca adevaratii adversari ai PSD sunt in afara partidului. Asa este, daca arunci o privire chiar si superficiala, caci atacurile din partea opozitiei fac parte din jocul politic. Despre gherila din PSD nu vorbeste, desi o stie. Nu da nume, desi le cunoaste. Si nici atacatorii nu au curajul sa iasa in fata si sa indice concret nume si fapte.

De la apa i se trage

Atacul la Grindeanu a inceput de la Gabriela Firea. Cu scandalul de rigoare, caci madama nu se poate abtine de la insinuari. Insinuari nu scapate, cum s-ar putea crede, ci aprobate. Gabriela Firea nu are initiative in discurs, ea are doar aprobari. Nu iese la atac intr-o cauza anume fara a exista si omul care sa ii tina spatele. PSD stie foarte bine ca daca cineva trebuie fezandat inainte de a fi aruncat in gura lupilor doar ea o poate face, dand astfel si tonul. Cand Firea isi declama tragediile politico-profesionale la televiziunea preferata, toata lumea mai stie si ca, in spatele ei, cineva ascute ori ghearele pisicii, ori satarul. Ce i se reprosa nitam-nisam lui Grindeanu? Ca se comunica foarte greu sau deloc cu el, mai rau decat cu Guvernul Ciolos. Asta, de parca toata Romania pesedista era preocupata ca nu i se aproba ei preluarea salbei de lacuri din jurul Bucurestiului.

„Un pulifrici amarat”

Tonul a fost dat. In joc a intrat si Sevil Shhaideh, pe tema fondurilor europene, care i-a dat replica lui Grindeanu cu privire la birocratia prea stufoasa de care era acuzata. Olguta Vasilescu pare ca era deja in hora de vreo trei saptamani, cand, dupa cum vorbeste o bucatica din presa, i-a trantit-o premierului inaintea unei sedinte de Guvern. „Ba, tu deocamdata esti un pulifrici amarat, vezi-ti de treaba ta. Aud ca ameninti ca ma dai afara din Guvern, vezi sa nu zbori tu”! Ce stia si nu spunea? Acum, ca cele trei doamne fac parte din „elita” – pardon de expresie, in context! – cea mai apropiata de liderul PSD este doar o coincidenta, desigur.

Cine si de ce?

Grindeanu incearca sa-si vada de treaba lui. El vrea sa guverneze, insa, ca intotdeauna, se mai gaseste si cineva care sa-l intrebe de ce nu se tine de programul de guvernare sau de ce l-a abandonat. Culmea este ca Romania are o crestere economica impetuoasa, a crescut si numarul firmelor infiintate, precum si increderea investitorilor. Dar daca nu comunici bine cu Firea este egal cu zero, astea-s mizilicuri. Si, daca nu a participat la votarera Legii salarizarii, fiind prins intr-un alt eveniment, iar nu a fost bine. L-a luat la ochi liderul caruia nu i s-a spus ca agenda lui de premier e un pic diferita. Atacurile impotriva lui Grindeanu nu se vor opri aici, e limpede, chiar daca acelasi lider declara ca il iubeste si ca tine tare mult la el. Vor continua pana cand va fi bagat in scena omul cu satarul. Ia sa vedem, cine ii taie capul si de ce? Si, mai ales, pentru cine?

author avatar
Valentin Boeru
2.087 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce se intampla acum arata ca o sceneta de puscarie. Unul este pus sa tina de sase, la vizeta, iar ceilalti dau la babaroase in celula. Daca sunt prinsi, de vina este doar cel de la vizeta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger