AcasăNewsSe vinde o celebră bancă din România! Tranzacția se ridică la 150...

Se vinde o celebră bancă din România! Tranzacția se ridică la 150 mil. euro / Cine va prelua cei peste 110.000 de clienți

bancaSe vinde o celebră bancă din România! Tranzacția se ridică la 150 mil. euro / Cine va prelua cei peste 110.000 de clienți

Fondul american de investiții JC Flowers, care deține First Bank în România, ia în considerare o potențială vânzare, au declarat persoane apropiate de acest subiect.

Discuții preliminare au avut deja loc cu grupul italian UniCredit, dar se pare că acestea nu au avut succes.

First Bank, la vânzare

În acest sens, JC Flowers a colaborat cu Societe Generale pentru a identifica potenţiali cumpărători. Potrivit surselor citate, First Bank ar fi evaluată într-o eventuală tranzacţie la circa 150 milioane euro.

În 2021, First Bank a obţinut un profit de 57,1 mil. lei după ce pentru anul 2020 raportase o pierdere de 70,7 mil. lei. Veniturile operaţionale nete ale băncii au crescut anul trecut cu 7% faţă de 2020, atingând valoarea de 354 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de bancă, preluate de profit.ro.

Americanii de la J.C. Flowers au preluat Piraeus Bank la sfârşitul anului 2017, iar în 2018 au rebranduit banca în First Bank. J.C. Flowers a plătit pentru Piraeus aproximativ 35 mil. Euro. Ulterior, în 2019, fondul american a cumpărat şi sucursala locală a grupului israelian Leumi.

irst Bank are sediul la București și operează prin intermediul a 40 de sucursale, având peste 110.000 de clienți activi.

author avatar
Andreea Vlad
2.827 afisari

4 COMENTARII

  1. Andreea ,ia si citeste inainte de a scri prostii !,de cand First Bank este celebra ????????.
    Daca first bank e celebra !,CE TERMEN VEI FOLOSI PENTRU : JP Morgan !;Banca Americii !;Walls !;Fargo &Co ! ;Goldman Sachs !;Merrill Lynch !.
    CE-S 150 milioane de $ pentru un bancher de la JP MORGAN ?= bani de tigari pentru protocol !.

  2. Niste jeguri,ca mai toate bancile americane,dupa ce a luat banca de la Pireus au inceput sa bage fel de fel de comisioane + ca iti ia comision la retrageri de la bacomat [ Pireus nu avea ] !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger