AcasăNewsSe vinde cu 25.000.000 milioane euro una dintre clădirile legendare ale Bucurestilor....

Se vinde cu 25.000.000 milioane euro una dintre clădirile legendare ale Bucurestilor. Istoria Palatului, fabuloasă! (VIDEO)

Se vinde cu 25.000.000 milioane euro una dintre clădirile legendare ale Bucurestilor. Istoria acestei clădiri, fabuloasă! (VIDEO)

A fost scos la vânzare una dintre minunile arhitecturale ale Bucureștiului. Societatea Sotheby’s International Realty vinde Palatul și Grădinile Bragadiru din București. Acesta valorează acum nu mai puțin de 25.000.000 de euro.

Palatul este amenajat cu 110 camere, 43 de băi, 10,110 m² interior și 1,65 ha exterior.

Grandoarea Palatului Bragadiru

Clădirea impresionantă poartă numele fondatorului său, Dumitru Marinescu Bragadiru (1842-1915). Personaj emblematic pentru oraş, a pornit dintr-o familie săracă de muncitori şi a ajuns al treilea industriaş al Europei la început de secol XX.

Bragadiru se află în București, în sectorul 5, pe Calea Rahovei, la numerele 147-159. A fost construit în perioada 1894-1895 de către omul de afaceri Dumitru Marinescu Bragadiru, cunoscut la începutul secolului XX ca fiind cel mai important producător de bere din România.

Constructia “Colosului” a fost realizată dupa planurile arhitectului austriac Anton Shuckerl şi a fost concepută ca loc de recreere pentru muncitori, respectând astfel tradiţia fabricilor de bere din acea vreme de a avea şi un astfel de local în vecinătatea lor.

După 1990, puţinii moştenitori rămaşi au revendicat şi obţinut Palatul, în anul 2003. L-au restaurat, iar în prezent aici se găseşte sala de baluri „Colosseum”, unde se organizează diverse concerte, recepţii, conferinţe şi manifestări culturale.

O altă minune a Bucureștiului: Palatul CEC

Piatra de temelie a „Palatului Casei de Depuneri”, situat vizavi de „Palatul Poștelor” (actualul „Muzeu Național de Istorie a României”), a fost pusă de însuși Regele Carol I, sub a cărei înțeleaptă și rodnică domnie s-a produs adevărata modernizare a orașul supranumit cândva „Micul Paris”.

Sobra ceremonie s-a consumat la data 8 iunie 1897, la exact 49 de ani de la Revoluția pașoptistă, evenimentul fiind onorat cu prezența și de premierul liberal Dimitrie A. Sturza, de Ion C. Brătianu, G. Cantacuzino şi alţi înalţi demnitari.

Peste numai trei ani, clădirea a fost predată beneficiarului, respectiv „Casei de Depuneri, Consemnaţiuni şi Economie” (vechea denumire a CEC-ului), iar pe data de 15 iunie aici a avut loc prima ședință a Consiliului de Administrație.

author avatar
Andrei Ștefan