AcasăNewsSe va înființa un nou centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună....

Se va înființa un nou centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună. Marcel Vela a făcut anunțul

Vela se teme să afle câți polițiști sunt, de fapt, infectați cu Covid

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus marţi că va fi înfiinţa un centru de transfuzie de sânge şi plasmă convalescentă în cadrul Spitalului de Urgenţă „Dimitrie Gerota” al MAI.

De asemenea, Marcel Vela a precizat, că „În ultimele 24 de ore, la nivelul MAI s-au infectat 124 de colegi. Iar de la începutul pandemiei s-au înregistrat 4117 cazuri de infecții și 9 cazuri de decese”.

Declarația ministrului de Interne Marcel Vela

„Anunţăm că vom crea un centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioţilor. Pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul MAI va fi înfiinţat un centru de transfuzii de donare de sânge, de plasmă convalescentă.’”

Această măsură este cu atât mai necesară având în vedere posibilităţile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru unii dintre pacienţii grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica şansă la viaţă”, a spus Vela într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

Cine va coordona activitatea centrului

Marcel Vela mai spus că în noul centru vor putea dona atât civili, cât şi personal al MAI. Beneficiarii vor fi toţi românii care vor avea nevoie.

„Acest centru va fi în coordonarea a doi medici care au trecut prin coşmarul numit COVID-19 şi vor face tot ce le stă în putinţă pentru a avea rezultate dintre cele mai bune”, a mai spus Vela, referindu-se la Alida Moise – directorul spitalului „Dimitrie Gerota” şi chestorul de poliţie – medic Dinu Dragomir, directorul Direcţiei Medicale.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu