AcasăNewsSe strică vremea. Vânt puternic, ninsori şi precipitaţii mixte

Se strică vremea. Vânt puternic, ninsori şi precipitaţii mixte

(foto: agenda.ro)

Se anunţă schimbări la nivel de vreme, începând cu orele următoare.

Meteorologii au transmis, sâmbătă dimineaţă, o informare meteo şi o atenţionare COD GALBEN, vizând atât zona montană, cât şi zona Moldovei.

În primă fază, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că atât sâmbătă, cât şi duminică, sunt aşteptate intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor ţării, cu rafale ce pot ajunge, în general, la viteze de 45-55 km/h, mai puternice la munte, unde pot sufla cu peste 70 km/h. Informarea meteo intră în vigoare sâmbătă după-amiază, la ora 17, şi rămâne valabilă până luni seara, la ora 22. În tot acest interval, se pot produce şi precipitaţii, temporar – dacă la munte vor apărea ninsori, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, în timp ce în sud-estul României vor fi precipitații mixte. Ca urmare, în peisaj va apărea un strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se vor forma polei sau ghețuș.

Totodată, ANM a emis, vă spuneam, o atenţionare COD GALBEN. Unul dintre mesaje, cel ce vizează zona montană, anunţă ninsori moderate, dar şi viscol la altitudini de peste 1700 m. Este vizat intervalul 04 ianuarie, ora 18:00 – 06 ianuarie, ora 06:00. Meteorologii spun că în primă fază în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) îndeosebi în Carpații Meridionali va ninge moderat cantitativ și se va depune un strat nou de zăpadă. Va fi şi vânt, cu rafale de 65-75 km/h, însă cu mult mai puternice la altitudini mai mari de 1700 m, unde va ajunge să sufle cu peste 90-100 km/h, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură, viscolind și spulberând zăpada.

foto: ANM

Pentru zona Moldovei, specialiştii se aşteaptă să apar intensificări simţitoare ale vântului. Astfel că începând de duminică dimineaţă, de la ora 9, şi până luni dimineaţă, la ora 06, sunt anunţate intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, posibil şi de 70 – 75 km/h. Nici precipitaţiile nu vor lipsi cu desăvârşire – temporar se pot produce precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată, conform ANM.

426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger