AcasăNewsSe strică prietenia PSD-ALDE?

Se strică prietenia PSD-ALDE?

Varujan Vosganian, vicepreşedinte naţional al ALDE, a declarat că formaţiunea sa nu agrează modul în care se face rectificarea bugetară, adăugând că partidul din care face parte încearcă să salveze coaliţia, dar nu cu orice preţ”.

Varujan Vosganian Foto Facebook

„ Am discutat situaţia bugetului atât în ce priveşte echilibrele macroeconomice, cât şi în ce priveşte raportul dintre venituri şi cheltuieli, în perspectiva menţinerii deficitului bugetar la 2,72% din PIB şi care sunt măsurile care trebuie luate în continuare. Am făcut obiecţia că modul în care se face rectificarea bugetară nu prezintă o viziune de susţinere a politicilor publice, mai ales în ceea ce priveşte reducerile de la ministerul Culturii, de la ministerul Educaţiei, de la ministerul Sănătăţii şi de la ministerul Transporturilor”, a declarat Vosganian.

Potrivit acestuia, dacă luni rectificarea va apărea în forma aceasta, va trebui făcută o „întâlnire de urgenţă” a coaliţiei pentru a se vedea cum se va merge mai departe.

„În vremea când eu am condus economia României rata investiţiilor a fost de 38 la sută din PIB, iar acum este la 23 la sută din PIB. Deci, dacă am avea într-un singur an rata de investiţii din 2008, am avea în plus câteva zeci de miliarde de euro în plus la investiţiile naţionale. Aşadar, aici suntem acum. Astăzi este joi, dacă luni rectificarea apare în această formă va trebui să avem o întâlnire de urgenţă a coaliţiei şi să vedem cum mergem mai departe. Trebuie să avem o discuţie foarte serioasă”, a spus vicepreședintele ALDE.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger