AcasăNewsSe strange latul in jurul lui Adrian Sarbu

Se strange latul in jurul lui Adrian Sarbu

Procurorii bucuresteni avanseaza rapid cu ancheta in dosarul de evaziune fiscala MediaPro, iar itele incalcite ale acestei spete pe care anchetatorii incearca sa le descurce cu ajutorul SRI duc catre nimeni altul decat Adrian Sarbu. Astfel, un numar record de persoane au fost puse sub urmarile penala, iar omul de incredere al fostului boss Pro Tv, Andrei Boncea, a fost luat cu mandat si dus la audieri.

Adrian Sarbu este vizat intr-unul dintre cele mai mari dosare de evaziune fiscala

Asadar, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala fata de 32 de persoane suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Perchezitii de amploare

Omul de incredere al lui Sarbu, Andrei Boncea, a fost audiat in dosarul MediaPro

Potrivit anchetatorilor, suspectii au initiat, derulat si participat la circuite evazioniste si de spalare a banilor, prin intermediul carora, folosindu-se de documente false si inregistrari contabile fictive, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale transferand sume importante in contul unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, de unde banii erau retrasi in totalitate in numerar. Prejudiciul produs bugetului de stat se ridica la suma de aproximativ 6 milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit. Suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15 milioane de lei. De asemenea, a fost nevoie de emiterea a 27 de mandate de aducere. In plus, procurorii au continuat si perchezitiile, ieri, avand loc 41 de astfel de actiuni in Bucuresti, judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila. Perchezitiile au avut la societati comerciale si domiciliile unor persoane care au legatura cu dosarul Mediapro.

Andrei Boncea, adus cu mandat la audieri

In acelasi timp, au continuat si audierile, in fata anchetatorilor fiind adus cu mandat, tot ieri, si Andrei Boncea, sotul Loredanei Groza. Andrei Boncea a fost pana in 2011 director general al Media Pro Pictures si din 2012 Head of Content la CME, compania care detine Pro TV in Romania. Dupa ce Adrian Sarbu a parasit CME, Boncea a parasit si el compania. De altfel, Boncea nu este singurul personaj public audiat in acest dosar de amploare. Mai multe foste si actuale vedete ale Pro Tv au fost nevoite sa dea cu subsemnatul la Parchetul Capitalei sau la IGPR.

author avatar
Nicole Ionescu
3.853 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger