AcasăNewsSe sparge buboiul Basescu

Se sparge buboiul Basescu

Fostul presedinte, un macho tomnatic macinat de gelozii ieftine

Radu Cristescu este fost lider al Partidului Miscarea Populara. Dupa unele surse, n-ar fi chiar usa de biserica, avand un trecut destul de involburat. O parte a presei l-a descris ca fiind de timpuriu un pic bisnitar, un pic samsar, un pic tepar, cate ceva din toate. Ar fi facut un fel de cariera pe spatele unor femei doldora de bani, carora se pare ca le-a usurat consistent portofelele inainte de a se face nevazut. Asa o fi. Celalta parte a presei n-a descris nimic. Si apoi, daca doamnele in cauza n-au depus reclamatie la politie pentru inselarea sentimentelor lor curate, inseamna ca a fost vorba de o nepotrivire financiara de caracter. In fond, cine stie cu cate zerouri se scrie adevarata dragoste de bani?

Fostul presedinte un macho tomnatic macinat de gelozii ieftine

Fostul lider PMP a fost unul dintre apropiatii lui Traian Basescu. S-a plimbat binisor prin raposatul PDL si, in clipa in care acesta s-a varsat in PNL, a preferat varianta Miscarii Populare. Dar si aici lantul de iubire s-a rupt, iar acum Radu Cristescu declanseaza jihadul pe Facebook.

Frustrari sentimentale la Cotroceni

De principiu, acesta nu vine cu lucruri noi. De unele dintre ele se mai stia cate ceva, se mai auzisera vorbe pe ici pe colo, de regula spuse pe la colturi. Insa acum Radu Cristescu il ataca pieptis pe Traian Basescu, lovindu-l in zonele cele mai sensibile. Nu are martori pe care sa-i indice, dar faptul ca vorbeste despre lucruri de care s-a mai auzit, despre care s-au mai scapat franturi de informatii in diverse medii, il fac credibil pana la un punct.

Elena Udrea vesnica nevinovata

Dezvaluirile lui scot la iveala mocirla statului paralel inventat de Traian Basescu pentru a-si rezolva inclusiv problemele personale. Toti il banuiam pe „El lider maximo” de relatii extraprezidentiale cu Elena Udrea, fara dovezi palpabile, dar Radu Cristescu vine cu amanunte care, din cate se pare, pun in lumina adevarata fata a fostului presedinte. Ranchiunos, razbunator si macinat de frustrari sentimentale probabil din cauza diferentei de varsta si a culorii prea blonde a parului Elenei Udrea.

Un macho tomnatic

Catalin Chereches, primarul din Baia Mare, a fost arestat intr-un dosar de coruptie, acuzat fiind de luare de mita si alte fapte. Vestea a cazut ca un traznet, caci nimeni nu a vazut vreodata infractorul din el. Justitia nu tine insa cont de maruntile astea, ci de dorinta sefului suprem. Exact asta se intelege din postarea lui Cristescu. Basescu o suna disperat pe Elena Udrea, dar blonda nu-i raspundea neam. Era si ea la Baia Mare si nici Lucian Pahontu, seful SPP, nu stia cum s-o mai scalde la telefon cand era apelat de fostul presedinte.

Catalin Chereches vinovat ca blonda de la Cotroceni nu raspundea la telefon

De ce era nevoie ca Udrea sa fie insotita chiar de seful SPP, cu escorta, bineinteles, Basescu nu a spus niciodata. Si nici Pahontu. Nu asta ar fi problema cea mai acuta, ci faptul ca, din motive care nu se supun logicii, Basescu a tras concluzia ca a fost „o apropiere prea mare” – se poate intelege orice – intre Elena Udrea si Chereches. Manat de gelozie si „ranit fiind in egoul sau de Don Juan cu aere de macho tomnatic”, sustine Cristescu in postarea lui, Basescu a ordonat arestarea lui. Ceea ce s-a si intamplat. Limpede, nu?

Dorinta domnului Presedinte

Episodul Chereches nu a fost un caz singular. Radu Cristescu scrie ca acelasi procedeu s-a folosit si in cazul fostului primar al Craiovei, Anton Solomon. Prea multa apropiere intre el si Elena Udrea, care deborda de incantare cand primarul, in timpul unui dans, ii soptea cuvinte la ureche. Orgoliul lui Basescu a facut explozie si, evident, a urmat un dosar soldat cu arestarea lui Anton Solomon. Si asta nu e tot. In vizorul lui Traian Basescu a intrat si Mircia Gutau, primarul din Ramnicu Vilcea. Consecinta? Un dosar cusut cu ata alba de la un capat la celalalt, pentru o mita de care nu s-a atins. A fost gasit nevinovat de doua instante, dar la Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat peste Livia Stanciu, presedinta Curtii, care l-a executat rapid.

Radu Cristescu stie mai mult decat a scris in postarea lui de pe Facebook

Trei ani si jumatate pentru o mita pe care nu a luat-o. De remarcat o declaratie a Liviei Stanciu, careia i-a scapat porumbelul din gura: „L-am condamnat pentru ca mie mi s-a parut ca asta este dorinta presedintelui”. Iar dorinta asta, din cate se pare, a fost generata tot de o apropiere prea mare de Elena Udrea. Vedeti ce simplu e?

Cine se incumeta?

Traian Basescu nu va recunoaste niciodata ca statul paralel a fost creatia lui. Dupa cum nu va recunoaste nici ca, in multe dosare, dispozitiile au plecat direct din biroul lui, asa cum sustine Radu Cristescu. Si nu este singurul, pentru ca au mai fost voci care, de-a lungul timpului, au spus acelasi lucru. Sa pui pe picioare o justitie paralela, sprijinita de servicii care si-a depasit cu mult atributiile, numai Traian Basescu putea concepe. Si, daca tot s-a ridicat un pic cortina de pe geloziile matelotului cu prostata pietrificata, care nu ar fi exclus sa se considere inca taur comunal, poate ar fi bine sa se demanteleze si alte combinatii: casa din Mihaileanu, mosia de la Nana, dosarul Flota, in locul cui a facut puscarie Monica Iacob Ridzi, dosarul „Caltabosul” si inca multe altele. Se incumeta cineva?

author avatar
Valentin Boeru
7.397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger