AcasăNewsSe sparge BRICS! India si China sunt la cutite

Se sparge BRICS! India si China sunt la cutite

In ultima vreme, China a inceput sa-si scalde sumbarinele nucleare prin Oceanul Indian

Aliatii lui Vladimir Putin deja au inceput sa nu se mai simta confortabil in marea uniune BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud).

In ultima vreme, China a inceput sa-si scalde sumbarinele nucleare prin Oceanul Indian

Doi dintre cei mai puternici aliati, India si China, au ajuns la cutite de cand submarinele si navele de razboi chineze poposesc in portul Colombo, Sri Lanka.

Submarinul chinez Changzheng 2 si nava de razboi Chang Xing Dao au sosit la Colombo, dupa ce secretarul Apararii din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, fusese avertizat ca orice prezenta a navelor de razboi chineze in porturile Sri Lanka va fi socotita inacceptabila de catre India si „un act inamic intereselor” Indiei. De fapt, vanturarea navelor chineze prin Sri Lanka este doar un raspuns la actiuni similare ale Indiei in Vietnam, ceea ce supara foarte tare China. Una peste alta, India si China nu sunt in cele mai bune relatii, mai avand o problema si la nord, pe la 4.500 de metri, in Himalaya, unde frontiera nu este demarcata. Incidentele din munti, unde soldati chinezi sub acoperire de crescatori de vite bantuie printr-o zona revendicata de India, a determinat Armata sa trimita peste 1.000 de soldati. Acestia au fost lasati la post cu elicopterele. In plus, armata indiana a inceput construirea unui drum prin munti, pentru a-si putea misca soldatii mai eficient.  India considera prezenta submarinelor chineze in Sri Lanka si incidentele din Himalaya „presiuni inacceptabile exercitate de China in sud si nord!”

author avatar
Adina Mutar
582 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger