AcasăNewsSe scumpește și apa îmbuteliată. Care este cel mai ieftin sortiment

Se scumpește și apa îmbuteliată. Care este cel mai ieftin sortiment

apaSe scumpește și apa îmbuteliată. Care este cel mai ieftin sortiment

Prețul a numeroase produse a crescut în ultimele luni, în contextul valului general de scumpiri, din ultimele luni.

Și prețul apei a crescut, în ultimul timp, fie că este vorba despre cea îmbuteliată, ahiziționată de pe rafturile magazinelor, fie că este vorba despre cea care curge la robinet.

Apa îmbuteliată, mai scumpă cu cel puțin 1,5 lei

Conform informațiilor din spațiul public, într-un anumit caz, pentru un anumit sortiment de apă, un bidon de 2 litri de apă îmbuteliată a ajuns să coste cu 1,5 lei mai mult decât anul trecut.

Astfel, de la 1,95 cu cât era cumpărată în anul 2021, apa respectivă a ajuns să coste 3,69 de lei, conform informațiilor furnizate de Antena 3. Dacă avem în vedere prețurile practicate la nivelul anului 2020, în urmă cu doi ani, observăm că diferența este aceeași.

Confruntați cu această situație, cumpărătorii spun că vor limita cantitățile de apă îmbuteliată pe care le cumpără din magazine. Ei spun că vor face economie și se vor orienta spre apa de la robinet, chiar dacă nu este de aceeași calitate.

Apă de la robinet mai scumpă

Însă nu doar apa îmbuteliată a cunoscut o majorare a prețurilor, în ultimele luni. Același lucru s-a întâmplat și cu cea de la robinet pe care o plătim furnizorilor de utilități publice.

Astfel, în municipiul Cluj, un metru cub de apă costă 14,65 lei, în vreme ce la Buzău ajunge 12,67 de lei, iar la Bistriţa Năsăud este furnizată la prețul de 12,41 lei pentru un metru cub.

În județul Vrancea, apa costă 12,18 lei pe metru cub, iar în Neamț ajunge la 12,06 lei pe metru cub. În Galaţi apa este livrată pentru 11,87 lei pe metrul cub, iar în Constanța cu 11,82 lei pe metrul cub.

În județele Timiş și Vaslui avem printre cele mai mici prețuri practicate de operatori pentru apa potabilă. Aici un metru cub se vinde cu 11,59 lei. Însă cea mai ieftină apă din țară este în județul Hunedoara unde un metru cub costă 11,53 lei.

author avatar
Andreea Vlad
535 afisari

3 COMENTARII

  1. Cat mai inghite lumea gunoaiele astea mafiote care de 32de ani jefuiesc anual miliarde de euro….si umfla facturile la orice pentru ceilalti
    Soros mars in IAD cu toate ong-urile sataniste si cu slugoii tai…amin

  2. Fratilor,

    A „trebuie” sa apara covidul „lor” ca sa aflu ca in apa îmbuteliata, dracii astia pun nanoparticule radioactive, deci nu mai cumparati apa!
    Atentie si cu apa de la robinet ! Criminalii astia pun vaccinul ” eficient si sigur” în apa de robinet- dixit Dr. Vernon Coleman -.
    Deci , nu beti apa de la robinet !

    Ferice de cei care au o fântâna ! Sau sunt aproape de o sursa de apa !
    Eu beau apa de la o sursa curgatoare. APA VIE !

    Multumesc DOMNULUI si pentru aceasta minune.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger