AcasăNewsSe scumpesc taxele la facultățile din România. Studenții, nevoiți să scoată mai...

Se scumpesc taxele la facultățile din România. Studenții, nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar

universitateSe scumpesc taxele la facultățile din România. Studenții, nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar

Taxe mai mari la facultățile din România. Unele universități cresc tariful cu 300 de lei pe an, în timp ce altele au taxe mai mari cu 1500 de lei. Principala explicație venită din partea reprezentanților facultăților este scumpirea utilităților.

Deși mărirea taxelor urma să se aplice doar noilor studenți, se pare că și cei care studiază deja vor trebui să plătească mai mult pentru studii.

Majorarea taxelor de școlarizare, introdusă în Legea Educației

O prevedere prin care universitățile ar putea majora taxele de școlarizare în timpul ciclului de studii cu maximum rata inflației ar urma să fie introdusă în Legea Educației, potrivit reprezentanților studenților.

Studenții spun însă că vor insista, pe parcursul procesului de adoptare a noilor legi ale Educației, să fie prevăzut expres că taxele de școlarizare rămân neschimbate pe durata școlarizării.

Un reprezentant ANOSR susține că această majorare a taxelor are efecte diverse, dar cel mai grav este abandonul școlar. El spune că, pe de-o parte, universitățile au simțit că această zonă poate fi exploatată, iar pe de altă parte, este și o strategie „pentru a crește competitivitatea privind locurile la buget”.

Tânărul subliniază că aproape 40% dintre studenții de anul I nu ajung să-și dea licența, iar de cele mai multe ori, ei renunță la studii din cauza problemelor de ordin financiar.

author avatar
Andreea Vlad
375 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu este panică. Sunt din ce în ce mai puțini absolvenți cu bacalaureat, tinerii sunt fericiți că părinții îi sponsorizează pe timp nedefinit. 300 lei și chiar 1500 lei cum scrieți , sunt sume mici, chiar și hainele de pe unii copii sunt mai scumpe…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger