AcasăNewsSe scumpesc gazele, de la 1 aprilie

Se scumpesc gazele, de la 1 aprilie

Reprezentantii Guvernului si cei ai Fondului Monetar International pun la cale o crestere a pretului la gaze pentru consumatorii casnici din Romania.

Este vorba despre o scumpire a gazelor din productia interna, aceasta scumpire urmand a intra in vigoare de la 1 aprilie.

Totusi, deocamdata nu se stie cu cat va creste pretul la gaze. Expertii Fondului Monetar International propun o crestere cu 16,3%, de la 53,3 lei/ MWh la 62 lei/MWh.

Guvernantii nici nu vor sa auda de o asemenea majorare, fiind convinsi ca romanii nu vor putea face fata unei cresteri de pret atat de abrupte.

Solutia oferita este o crestere cu circa 10%, respectiv pana la 58 lei/MWh. Conform specialistilor economica.net, in acest caz factura la gaze ar creste cu circa 4,4%, in conditiile in care pretul gazului ca marfa conteaza in proportie de circa 46% in pretul final platit de consumatorul casnic.

Daca intra in vigoare scenariul pus la cale de specialistii FMI, majorarea facturii la gaze va fi de 8%, cu conditia, evidenta, ca preturile de distributie si transport plus marja furnizorului sa ramana neschimbate.

author avatar
Cristi Ionita
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger