AcasăNewsSe scumpesc cartelele de metrou

Se scumpesc cartelele de metrou

S-a anunțat programul circulației trenurilor de metrou în perioada Paștelui și în noaptea de Înviere (foto: metrorex.ro)

Reprezentantii Ministerului Transporturilor au decis, de comun acord cu sefii Metrorex, sa majoreze tarifele pentru calatoria cu metroul de la 28 martie.

metrou-statii-noi-foto-metrorex.ro
(foto: metrorex.ro)

Conform unui proiect de act normativ al Ministerului Transporturilor, aceasta actiune are darul de a creste veniturile anuale ale Metrorex cu cel putin 44 de milioane de lei si de a reduce deficitul de finantare existent la aceasta ora.

Pretul pentru cartela cu 10 calatorii va creste de la 15 lei la 20 lei, iar pentru un abonament lunar nelimitat pasagerii vor scoate din buzunar 70 lei, fata de 60 lei in prezent. Pretul unui abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii va creste de la 20 lei la 25 lei, iar cel al unui abonament de o zi va fi majorat de la 6 lei la 8 lei.

S-a decis aceasta majorare pentru ca subventia alocata de la bugetul de stat, pentru 2015, acopera doar in proportie de 88% necesarul Metrorex. De asemenea, reprezentantii Metrorex sustin ca tarifele nu au mai crescut de aproape trei ani, desi cheltuielile institutiei au crescut constant.

author avatar
Cristi Ionita
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger