AcasăNewsSe scumpesc carburanții, de la 1 ianuarie 2024. Cu cât vor crește...

Se scumpesc carburanții, de la 1 ianuarie 2024. Cu cât vor crește prețurile la pompă

sursa foto: b1tv.ro

Pe măsură ce se apropie tot mai mult 2024, an electoral, de altfel, șoferii primesc vești deloc optimiste. Și asta pentru că atât prețul motorinei, cât și cel al benzinei vor crește de la 1 ianuarie 2024, în contextul în care accizele la carburanți se scumpesc de la momentul intrării în noul an.

Așadar, carburanții vor costa mai mult, de anul viitor. Și asta pentru că benzina şi motorina se vor scumpi, odată cu creşterea accizelor, planificate pentru anul ce vine, 2024.

Creștere în 3 etape

Creșterea prețurilor se va produce în etape, astfel încât conducătorii auto să nu resimtă prea dur aceste majorări de costuri ale carburanților. Însă chiar și așa, șoferii vor resimți mărirea prețurilor la carburant, mai ales în cazul în care vor face plinul rezervorului mașinii, și nu doar dacă vor cumpăra câțiva litri de carburant, pentru drumuri scurte, prin oraș, pentru a merge la muncă sau pentru a-și rezolva diferite probleme.

Astfel, cea dintâi creştere de preţuri la pompă se va vedea vedea chiar de la 1 ianuarie 2024. La acel moment se va aplica prima majorare a accizei. De la 1 ianuarie, prețurile vor fi mai mari cu 6 bani pe litru.

Vor urma alte două etape de creștere a accizei la carburant – în primăvară și apoi în vară. Se va întâmpla în luna aprilie și apoi în iunie. Ca urmare a acestei măsuri, per total, benzina va fi mai scumpă cu 18 bani pe litru, iar motorina mai scumpă cu 17 bani pe litru.

În acest context, un plin de 60 de litri la mașină va costa mai mult cu aproape 11 lei.

author avatar
Andrei Coman
553 afisari

2 COMENTARII

    • Atârnătorule, cine e la conducerea „rotativei” acum? Nu e ciuma roșie?
      Răspunde, apevist inutil, scuzat fie-mi pleonasmul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger