AcasăNewsSe schimbă şi spaţiul. De ce vor dispărea inelele emblematice ale lui...

Se schimbă şi spaţiul. De ce vor dispărea inelele emblematice ale lui Saturn

Veste surprinzătoare de la inginerii care lucrează la NASA. Faimoasele inele vor dispărea efectiv din ochii privitorilor de pe Pământ.

De ce? Deoarece Saturn se va îndrepta spre un eveniment de „echinocțiu”.

Inelele se vor contopi

Inelele gigantului gazos se vor contopi într-o linie aproape invizibilă în prima jumătate a anului 2025, pe măsură ce planeta se va înclina.

Fenomenul va fi „similar cu încercarea de a observa o foaie de hârtie pe margine atunci când este poziționată la capătul îndepărtat al unui teren de fotbal”.

Există şi o veste bună: inelele vor redeveni vizibile încet-încet, pe măsură ce polul sudic al lui Saturn se înclină spre planeta noastră – cea mai bună priveliște va fi în 2032, când gigantul gazos se va afla la 27 de grade înclinare în raport cu Pământul.

Ce este echinocțiul lui Saturn?

Echinocțiul lui Saturn este un fenomen produs de strălucirea Soarelui care se îndreaptă spre ecuatorul planetei. Astfel, privind de pe Pământ, sistemul de inele al celui de-al șaselea membru al sistemului solar nu o să fie vizibil.

NASA ne anunţă că inelele lui Saturn „sunt bănuite a fi” alcătuite din bucăți de comete, asteroizi sau sateliți sfărâmați, compuse din bucăți mici de gheață și rocă.

author avatar
Andrei Ștefan
1.622 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger