AcasăNewsSe schimbă regulile pentru refugiații ucraineni. Câți bani vor primi de acum...

Se schimbă regulile pentru refugiații ucraineni. Câți bani vor primi de acum înainte de la Guvern

refugiatiSe schimbă regulile pentru refugiații ucraineni. Câți bani vor primi de acum înainte de la Guvern

Se schimbă regulile pentru ucrainenii refugiați la noi în țară. Astfel, fiecare familie ar urma să primească un ajutor lunar de 2.000 de lei, vreme de 4 luni, consecutiv, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență.

Proiectul de hotărâre de guvern prin care se schimbă regulile pentru refugiați ucrainieni a fost pus în dezbatere publică.

Noi reguli pentru acordarea de bani pentru cazare și masă refugiaților ucraineni

În prezent, statul plătește pentru refugiații ucraineni 100 lei pe zi, cu TVA inclus, pentru o singură persoană sau 230 de lei, dacă în aceeași cameră sunt cazate două sau mai multe persoane.

Pe lângă acești bani, mai sunt 50 de lei de pe zi de hrană pentru persoane, în condițiile în care ele sunt cazate în instituțiile autorităților publice sau sunt cazate de operatori economici.

De asemenea, mai este o sumă de 20 de lei pentru hrană, dacă vorbim despre persoanele care sunt cazate de fundație.

Programul „50/20”, anulat

Anul trecut, acest sistem a însemnat o cheltuială de peste 350.000 de euro, zilnic, potrivit datelor oficiale.

O decizie finală ar urma să fie luată în şedinţa de Guvern de miercuri, după amânarea de săptămâna trecută.

În România avem aproximativ patru milioane de ucraineni refugiați care au traversat țara noastră de la începutul războiului până în prezent și o parte dintre ei au decis să se stabilească aici.

author avatar
Andreea Vlad
829 afisari

5 COMENTARII

  1. Dati banii la saraci ,la batir i si copii romani nu ajutati pe acesti nazzistti urkani

    • Exact! Romanii își lasă copiii penal rude și pe unde mai apuca sa se ducă sa sclaveasca pe campuri sau sa îngrijească bătrânii altora. Ai noștri cu munca bruta și grea și alții cu beneficiile și traiul pe vatrai.

  2. Guvernul Romaniei a dat de POMANA ucrainienilor peste 100 milioane de euro in 2022 !, acelor ucrainieni care au distrus invatamatul in limba romana !,acelora care au sabordat nava Rostok pe Canalul Sulina ,acelora care nu recunosc investitia de 1 miliard de $ la Kry Voirog ,acelora care spun ca romanii au ocupat Bucovina ,Herta ,Hotinul si Buceagul (Ismail si Bolgrad -Cetatea Alba ) ,acelora care au mitraliat cca 3000 de romani care voiau sa treaca Tisa la neamuri in ziua de Pasti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger