AcasăNewsSe schimbă regulile pentru certificatul de vaccinare anti-COVID. Noile norme îi vizează...

Se schimbă regulile pentru certificatul de vaccinare anti-COVID. Noile norme îi vizează pe minori

certificat verdeSe schimbă regulile pentru certificatul de vaccinare anti-COVID. Noile norme îi vizează pe minori

Comisia Europeană a adoptat marți, 29 martie, noi norme privind certificatul verde COVID-19, care țintesc de această dată persoanele minore.

Certificatele verzi COVID-19 nu vor mai expira, în cazul minorilor, după 270 de zile de la vaccinarea cu schema completă, se arată într-un comunicat al reprezentanței Consiliului European în România. Deși EMA a autorizat vaccinarea cu doza rapel anti-coronavirus pentru copiii cu vârste de peste 12 ani, nu toate statele consideră această măsură imperativă astfel încât regulile de călătorie pentru minori se vor schimba.

„Unul dintre cele mai mari avantaje ale certificatului digital al UE privind COVID este flexibilitatea cu care se adaptează la noile circumstanţe. În urma discuţiilor cu experţi din domeniul sănătăţii publice din statele membre, am decis că certificatele de vaccinare ale minorilor nu ar trebui să expire. Atunci când călătoresc, ei vor putea continua să utilizeze certificatul primit după seria de vaccinare primară”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

Termen de implementare pentru România: 6 aprilie

Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, a atras atenția că pandemia nu a dispărut, iar vaccinarea anti-coronavirus rămâne, în continuare, o măsură „vitală” pentru oameni.

„Mesajul nostru nu s-a schimbat: vaccinaţi-vă, inclusiv cu dozele de rapel cât mai curând posibil. Vaccinarea salvează vieţi şi este esenţială pentru noi toţi”, a spus comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.

Potrivit comunicatului emis de reprezentanța Consiliului European în România, până pe data de 6 aprilie, statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să adopte noile modificări în cazul persoanelor cu vârste de până în 18 ani.

author avatar
Andreea Vlad
1.212 afisari

9 COMENTARII

    • ”„Mesajul nostru nu s-a schimbat: vaccinaţi-vă, inclusiv cu dozele de rapel cât mai curând posibil. Vaccinarea salvează vieţi şi este esenţială pentru noi toţi”, a spus comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.”

      Mergi Stella si bagati cateva p u l i in c u r la athena si da niste limbi in p i z d a. Serul este inutil.

  1. A ha ha, nazista asta de Stella, grekoteia asta imputita tocmai le-a dat nucleara la toti fatalaii si toti tefeleii din Occidentul ateu si decadent !! Bai vaxxinatilor in cap, ia de aici fericire pe capul vostru de prosti gramada, hai mai rapid imbarcarea in Gulagul Digital !! Noi va spunem ce e adevarul si ce nu, si ce trebuie sa ganditi si ce nu !! Ha ha ha 🙂

  2. Certificatul asta e foarte flexibil, ce bine ca lumea il are ca se pot schimba regulile pe loc, dupa cum vrea stapanirea. Acum e valabil, acum nu e valabil, acum expira, acum nu expira. Daca ai scris ceva ‘neplacut’ pe facebook poate sa expire mai repede

  3. Firmele farmaceutice alese sa-si vanda serul fiziologic pe bani grei [in cardasie cu OMS ] nu si-a facut stocul de mii de miliarde de euro,au ajuns doar la 70 % din ce si-au propus ! !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger